Yeni tip koronavirus salgını dolayısıyla sokağı cıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda yaptıkları satışlar balıkcıları sevindiriyor.
Sokağa cıkma kısıtlamasında marketler ve fırınlar gibi satışlarını surduren balıkcılardan Cemal Kartal, ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu yıl bereketli bir sezon gecirdiklerini belirten Kartal, "Bugun son 12-13 yılın en bol balığı geldi. Uzun zamandır denizlerimizde sıkıntı vardı, balık olmuyordu. Şu an balık bol. Kısıtlamanın başladığı ilk hafta sonundan bu yana yoğunluğumuz devam ediyor. Saat 17.00'den sonra kısıtlama kapsamında yuz yuze satışı durduruyoruz, paket servisimiz suruyor." dedi.
Kartal, muşterilerin en cok hamsi ve cinekopa ilgi gosterdiğini ifade etti.
Muşterilerden Yusuf Onal da balıkcıların sokağa cıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına sevindiklerini dile getirdi. Kararın vatandaşların faydasına olduğunu belirten Onal, "Balık onemli bir gıda. Bugun hamsi alacağız." diye konuştu.
Nesibe Yucesan da balık almak icin sokağa cıktığını soyledi. Hastalıklardan korumak icin balık yemeye ozen gosterdiklerini aktaran Yucesan, "Amacımız sağlıklı beslenmek. Ben de hamsi almaya geldim. Eşim Trabzonlu, onlarda meşhur hamsi. Buğulama ve mısır ununda kızartma yapıyorum. Buğulama daha sağlık tabii ki." şeklinde konuştu.
Uskudar'da sahiller sokak hayvanlarına kaldı
Bu arada, sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle Uskudar'ın ozellikle hafta sonları oldukca yoğun ziyaretci ceken sahilleri, en sakin gunlerinden birini yaşadı. Vatandaşların gunlerini kısıtlama kapsamında evlerinde gecirdikleri Uskudar'da sahil ve parklar sokak hayvanlarına kaldı.
Belediye ekipleri, sokak hayvanlarının ac kalmaması icin belirlenen noktalara mama ve su bıraktı. Ekiplerin bıraktığı mamaları sadece kedi ve kopeklerin değil martıların da yediği goruldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kenan Irtak