Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'da bir kreşe 50 cocuk kapasiteli 2 sınıflık ek bina inşa ederek ekipman desteğinde bulundu.
TİKA'dan yapılan acıklamaya gore, Başkanlık tarafından Moğolistan'ın Hovsgol vilayeti Moron şehrinde inşası tamamlanan ve cocuk yatağı, nevresim takımı, sıra, masa, sandalye, halı ile elbise dolapları gibi ekipmanlarla donatılan kreş binası torenle hizmete acıldı.
Hovsgol Valisi Ganbold Lhagvasuren, projenin teslim torenindeki konuşmasında, TİKA tarafından 11. Kreş bunyesinde ek 2 sınıflı bina yapım calışmasının başarıyla gercekleştirildiğini, binanın hizmete acılabilmesi icin ihtiyac duyulan ekipmanlarla donatıldığını soyledi.
Cadır mahallelerinde yaşayan cocuklar icin yapılan projenin onemini anlatan Lhagvasuren, yerel halk ile valilik adına Turkiye ve TİKA'ya teşekkurlerini iletti.
Halihazırda 200 cocuğun okul oncesi eğitim aldığı 11. Kreş bunyesinde, oğretmenler ve cocukların Turk tarihi ve kulturu hakkında bilgi alabilmeleri ve Turkiye'yi yakından tanımaları amacıyla oluşturulan "Turkiye tanıtım koşesi" de bulunuyor.
Projeyle Moğolistan genelinde eğitim sektorunde karşılaşılan en buyuk sorunlardan kreş kapasitesi probleminin cozulmesi, cocuklara uygun eğitim ortamının oluşturulması ve kırsal bolgelerde okul oncesi eğitim hizmetinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlanması amaclanıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zuhal Demirci