EDİRNE'de yasa dışı yollardan sınırı gecmek isteyen Filistin uyruklu Muhammed Emin Halova'ya Kapıkule Sınır Kapısı yolu uzerinde otomobil carptı. Kazada ağır yaralanan Halova, hastaneye kaldırıldı.
Kaza, akşam saatlerinde Edirne cıkışı Kapıkule Sınır Kapısı yolu uzerinde meydana geldi. Bulgaristan'a acılan Kapıkule Sınır Kapısı yonune giden Ahmet Erdugan yonetimindeki 22 AB 159 plakalı otomobil, kent cıkışında, yasa dışı yollardan sınırı gecerek, Avrupa ulkelerine gitmek isteyen Filistin uyruklu Muhammed Emin Halova'ya carptı. Carpmanın etkisiyle yola savrulan Halova, ağır yaralandı. Haber verilmesi uzerine bolgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin mudahalesinin ardından Halova, Trakya Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne sevk edildi.
'YOLUN ORTASINDAN GİDİYORLARDI, GOREMEDİM'Surucu Ahmet Erguvan, gazetecilere yaptığı acıklamada yolun ortasında kalabalık multeci grubun gittiğini soyleyerek, "Ben eşim ile birlikte evime gidiyordum. Birden onume kalabalık bir grup cıktı, direksiyonu kırıp ilerlemeye devam ettim. Yol cok karanlıktı ve yolun ortasında karşıma ikinci kalabalık bir grup cıktı ve carptım. Cok kalabalıklardı fark etmedim. Hemen ambulansı aradım" dedi.Polis, surucu Ahmet Erguvan'ı ifadesini almak icin emniyete goturdu.