Ukrayna Hayırseverler Derneği, Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu'nu, bu ulkede iyilik faaliyetlerine verdiği destekten dolayı "İyilik Meleği" oduluyle onurlandırdı.
Bakan Cavuşoğlu, Ukrayna Hayırseverler Derneği tarafından duzenlenen "Hayırsever Ukrayna" başlıklı yarışmada, ozel kategorisinde yer alan "yurt dışı yardım" odulune layık goruldu.

Cavuşoğlu'na, Ukrayna'da cıkarılan kehribar taşıyla suslenmiş "İyilik Meleği" odulu takdim edildi.
Odulun, Cavuşoğlu'nun iyilik faaliyetlerine verdiği desteğin yanı sıra ulkenin doğusunda yaralanan ya da vefat eden Ukraynalı askerlerin aileleri ile cocuklarının Antalya'da ağırlanarak moral ve rehabilitasyonunun sağlanmasına gosterdiği destekten dolayı verildiği belirtildi.
Bakan Cavuşoğlu, odule ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Ukrayna Buyukelciler Konferansı'na hitap etmekten ve şahsına layık gorulen "İyilik Meleği" odulunu almaktan onur duyduğunu belirtti.
Cavuşoğlu, "Dışişleri Bakanı dostum (Dmitro) Kuleba ve Ukrayna halkına teşekkur ediyorum." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zuhal Demirci