Ulkemizde koronavirus tedbirleri kapsamında neredeyse bir yıldır uzaktan eğitim devam ediyor. Oğrenciler, derslere evlerinden katılıyor, sınavlara online olarak katılım sağlıyor. Bu konuda akıllardaki en buyuk soru ise uzaktan eğitimin ne zamana kadar devam edeceği.
Milli Eğitim Bakanlığı, daha once 4 Ocak olarak acıkladığı tarihte değişiklik yapıldığını bildirdi. Gelen yeni acıklamaya gore, uzaktan eğitim, eğitim oğretim yılının ilk yarısının son gunune kadar uzatıldı. Bu tarih ise 21 Ocak 2021 olarak acıklandı.
[h=2]Yarıyıl tatili bir hafta uzatıldı:[/h]

Oğrenciler, 2020/2021 eğitim oğretim yılının yarıyıl tatiline 22 Ocak 2021 itibariyle başlayacaklar. Gelen acıklamaya gore tatil suresine ikinci donemdeki bir haftalık ara tatil suresi de eklenmiş durumda ve ikinci donem 15 Şubat 2021 Pazartesi gunu başlayacak. Karne dağıtımları da okul yonetimlerince farklı gun ve zaman dilimlerine yayılacak ve yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak.
[h=2]Sınav sistemi de değişti:[/h]

Acıklamanın belki de en onemli maddesi, ilkokullarda sınav yapılmayacağı bilgisi oldu. Buna gore, ilkokullarda karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek. Ortaokul ve liselerde ise birinci doneme ait bir yazılı/uygulama puanları ve performans notları uzerinden olcme değerlendirme yapılacak.
Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları okul ortamında, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak seyreltilmiş gruplar hÂlinde gercekleştirilecek. Yalnızca ortaoğretim oğrencileri icin gecerli olmak şartıyla, oğrenciler kendi isteklerine bağlı olarak 28 Aralık Pazartesi gunune kadar, oğrenim gordukleri okul ile aynı okul turunde olması kaydıyla, o tarih itibariyle bulundukları illerde sınavlara katılabilecek. Oğrencilerin sınava katılabilmesi icin velilerinin okul yonetimine başvurması gerekecek.