İZMİR'de son haftalarda koronavirus vaka sayısının artmasının ardından uygulanan tedbir ve kısıtlamalar sonuc verdi. Son 1 haftada gunluk vaka sayısında yuzde 35 oranında duşuş yaşandığı belirtildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay, Adana, Samsun, İzmir valileri, il sağlık mudurleri ve halk sağlığı başkanlarıyla internet uzerinden toplantı yaparak 4 ilde salgının son durumunu değerlendirdiklerini acıkladı. İzmir'de son haftalarda yaşanan vaka artışı ise tedbir ve kısıtlamalar sayesinde duşuşe gecti. Bakan Koca, İzmir'de son bir hafta icinde gunluk vaka sayısında yuzde 35 duşuş olduğunu acıkladı. Koca'nın paylaştığı rakamlara gore, hastane doluluk oranı yuzde 58, yoğun bakım doluluk oranı ise yuzde 78 oldu.
Hafta sonu uygulanan sokağa cıkma kısıtlaması oncesinde Konak Meydanı'nda vakit geciren İzmirliler de kısıtlamaların işe yaradığını soyledi. Vaka sayılarında gozle gorulur bir azalma olduğunu duşunen Ali Kurtaral, "Halk olarak onlemlerimizi alırsak, kurallara uyarsak daha da duşeceğinden eminim. Umarım bir an once pandemiden kurtuluruz. Kısıtlamalar işe yaradı, gozle gorulur bir duşuş olur. Olumlu bir karar. Turk halkı olarak elimizi vicdanımıza koyup, elimizden geleni yapmalıyız" diye konuştu.'VATANIMIZI SEVİYORSAK KENDİMİZİ KORUYACAĞIZ'Konak Meydanı'nda guvercinleri besleyen Emirhan Kurtboğan, "Vatandaşların kendi aldığı tedbirlerle sayılar azaldı. Hastanelerde doluluk devam ediyor. Mucadeleye devam etmek gerekiyor. Ulke zor gunler geciriyor. Vatandaşlar olarak bizim gorevimiz onlem almak. 2 aydır evden hic cıkmıyorum. Bugun nefes almak icin cıktım. Vatanımızı seviyorsak, devletten beklemeyip kendimizi koruyacağız" şeklinde konuştu.'KISITLAMALAR İŞE YARADI'Vatandaşların kendi tedbirlerini alması gerektiğini soyleyen Rukiye Dalkılıc, "Hafta sonu kısıtlamalarının etkisiyle vaka sayısı duşmuş olabilir. İnsanlarımız zaten kendini duşunerek tedbir alsa sorun olmaz. Ama yapmıyor herkes. Kendi kendimize onlem almamız gerekiyor. Ben kalabalıkta durmuyorum, tek başıma bir koşede oturdum bir şeyler atıştırıyorum. Eldiven takıyorum. Kalabalığa girmem, mesafe yok" dedi.Hafta sonu kısıtlamalarının vaka sayılarına etki ettiğini soyleyen Şakir Kocanlı ise "Tedbirli olacağız. Neresi kalabalıksa oraya gitmiyorum. Elimizden geldiğince korunacağız. Ancak bu şekilde virusu yeneriz. Yeni yılda azalacağını duşunuyorum. Bekliyoruz" dedi.