Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınına rağmen 1 milyon Ukraynalıyı Turkiye'de ağırlamaktan buyuk mutluluk duyduklarını bildirdi.
Cavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran'ın katılımıyla, "2+2" formatında duzenlenen toplantının ardından konuştu.
İki ulkenin dışişleri ve savunma bakanlarının yer aldığı dortlu formattaki mekanizmanın ilk toplantısını gercekleştirdiklerini soyleyen Cavuşoğlu, stratejik ortak Ukrayna'yla ikili iş birliğine bugun yeni bir boyut kazandırdıklarını dile getirdi.
Bakan Cavuşoğlu, soz konusu toplantının ardından yardımcılar ve uzmanlar duzeyinde duzenli şekilde toplantıların gercekleştirileceğini belirtti.
Cavuşoğlu, "Bugunku toplantının ilişkilerimize yeni bir enerji katacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
"İki ulke arasında bircok alanda iş birliği mevcut"
Cavuşoğlu, Turkiye-Ukrayna ilişkilerinin her alanda hızlı geliştiğine işaret ederek, Kovid-19 salgını doneminde bile karşılıklı ziyaretlerin surduğunu anımsattı.
Bugunku goruşmelerde hem ikili hem bolgesel konuları ele alma fırsatı bulduklarını ifade eden Cavuşoğlu, iki ulke arasında ekonomi, eğitim, turizm ve sağlık sektoru gibi geniş bir alanda iş birliğinin mevcut olduğunu vurguladı.
Cavuşoğlu, "Pandemiye rağmen 1 milyon Ukraynalı misafirimizi ulkemizde konuk etmekten buyuk mutluluk duyduk. Tabii Antalyalı olarak, Ukraynalı turistlerin buyuk bir coğunluğu da kendi şehrime geldi. Ondan da ayrıca mutlu oldum." dedi.
"AGİT Ukrayna Ozel Gozlem Misyonu'na desteğimiz surecek"
Cavuşoğlu, Donbas'ta zor koşullarda gorev yapan Avrupa Guvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Ozel Gozlem Misyonu Başkanı Buyukelci Halit Cevik yonetimindeki misyona desteğin de devam edeceğini soyledi.
Bakan Cavuşoğlu, konuşmasının sonunda kendilerine gosterilen sıcak misafirperverlik icin Kuleba ve Taran'a teşekkur etti.
(Bitti)
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zuhal Demirci