DENİZLİ merkezli Aydın ve Muğla'da da faaliyet gosteren enerji dağıtım şirketi ADM Elektrik'in 11 yıldır surdurduğu elektrik direklerinde yaşam platformlarıyla 'Leyleklere Yeni Yuva' projesi, Turkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin duzenlediği Surdurulebilir Kalkınma Odulleri Karasal Yaşam dalında 'Platin' odulu almaya hak kazandı.Turkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin bu yıl 12'ncisini duzenlediği, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nin 12'nci yılı 'Değişimi Yonetmek- Belirsizlik Donemlerinde Liderlik' temasıyla sanal ortamda yapıldı. Turkiye'nin onde gelen şirketlerinin birbirinden onemli sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirildiği zirvede Aydın, Denizli ve Muğla'nın enerji dağıtımını yapan ADM Elektrik şirketi, 11 yıldır surdurduğu 'Leyleklere Yeni Yuva' projesi ile Karasal Yaşam kategorisinde 'Platin' odulunu almaya hak kazandı. ADM Elektrik Şirketi'nden yapılan acıklamada, Aydın, Denizli ve Muğla'nın enerji dağıtımını yapan ADM'nin teknoloji, inovasyon, dijitalleşme ve surdurulebilirlik alanlarında calışmalarına devam ederken bir yandan bolgeye katkı sağlayacak, farkındalık yaratacak kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle bolgeye değer kattığı belirtildi.

'ADM'NİN YAPTIĞI 700 YUVA 6 BİN LEYLEĞİ AĞIRLIYOR'ADM Elektrik Şirketi'nin 11 yıldır Aydın, Denizli ve Muğla'da hizmet verildiğinin ifade edildiği acıklamada, "İlkbahar aylarında bolgeye gelen leyleklerin guvenli bir şekilde yaşamlarını surdurebilmesi adına hassasiyetle calışan ADM Elektrik, bolgede yer alan 700 yuva ve her yıl ağırladığı 6 bin leylek ile doğa ve doğal yaşamın korunmasına katkı sağlıyor. Elektrik direkleri uzerine yerleştirilen ozel yaşam platformlarında misafir olan leylek nufusunun surdurulebilirliği, yuvalanmaları ve sayımları icin Ege Universitesi Fen Fakultesi Biyoloji Bolumu, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ve Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bolge Mudurluğu ile iş birliğinde yapılıyor" denildi. LEYLEKLERE YENİ YUVA, DAHA ONCE DE COK SAYIDA ODUL ALDIProjenin başladığı 2009 yılında Turkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) tarafından Halkla İlişkiler dalında 'Ozel Proje' odulu alan 'Leyleklere Yeni Yuva' projesi, 2012 yılında Turkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin duzenlediği yılın kurumsal sosyal sorumluluk projeleri arasında 'Ucunculuk' ve 'Ornek Cevre Stratejisi' odullerini aldı. 2013 yılında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından diğer dağıtım şirketlerine ornek olarak gosterilen proje, bugun bircok dağıtım şirketinde uygulanmakta. 2015 yılında yine Turkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, KSS Pazaryeri etkinliğinde 'Surdurulebilirlik' odulu alan Leyleklere Yeni Yuva, Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri kategorilerinde yer alan Karasal Yaşam odulune layık goruldu.

- HaberKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ramazan CETİN