Mahir Unal kimdir? Kac yaşında? Nerelidir? Mahir Unal hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde...
[h=3]MAHİR UNAL KİMDİR?[/h]1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan İlcesi'nde doğan Unal İlk ve Ortaokul oğrenimini Elbistan'da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul'da devam etti.

İstanbul Bahcelievler Koca Sinan Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi'nde bitirdi. İstanbul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı'nda yuksek lisansını tamamlayan Unal, aynı Universitenin Fen-Edebiyat Fakultesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında Doktora calışmasına devam etmektedir. Arapca ve İngilizce bilmektedir.
1992 yılında oğretmenlik gorevine başlamıştır. Oğretmenlik gorevinin sonrasında Kent calışmaları, yerel yonetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2005 yılında İTO'da muşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Buyukşehir Belediyesi Spor Kulubu Yonetim Kurulu Uyeliği gorevlerinde bulunmuştur.
Ozel bir Universitede Davranış Bilimleri Bolum Başkanlığı gorevini yurutmuş olan Unal bir vakıf Universitesinde MBA' da Orgutsel Davranış dersleri de vermiştir.
2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisinde dersler vermiş, 2004'ten bu yana gercekleşen tum secimlerde AK Parti'nin secim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almıştır.
Irak, Malezya, Kıbrıs, Lubnan, Mısır gibi bircok ulkede secim kampanyalarını yoneten strateji ekiplerinde de gorev alan Unal 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Buyuk Kongresi'nde MKYK uyeliğine secilmiş ve AR&GE Başkan Yardımcılığı gorevine getirilmiştir. Aynı yıl AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatorluğunu ustlenen Unal daha sonra 2011 Genel Secimleri'nde Kahramanmaraş'tan Milletvekili secilmiş ve Grup Başkanvekilliği gorevine getirilmiştir. 24, 25, 26. Donemlerde Kahramanmaraş Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Mahir Unal evli ve iki cocuk babasıdır.
64. Hukumet'te Kultur ve Turizm Bakanlığı gorevini yurutmuştur. Şu anda ise AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sozculuğu gorevlerini ifa etmektedir.
Ak Parti 27. donem Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adayıdır.