Adana'da Fetullahcı Teror Orgutu/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETO/PDY) ilişkin davada yargılanan 5 tutuksuz sanıktan biri 6 yıl 3 ay hapis cezasına carptırıldı, diğerleri beraat etti.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan A.A, T.C, C.S, E.K. ve Z.Y. ile avukatları katıldı.
Sanık A.A. savunmasında FETO/PDY uyesi olmadığını ileri surerek, "ByLock programını yuklemedim ve kullanmadım. Teror orgutune 'himmet' adı altında finansal destekte bulunmadım. Orgutsel bir konumum yoktur. Beraatimi talep ederim." dedi.
Diğer sanıklar da teror orgutu uyesi olmadıklarını one surerek beraatlerini istedi.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mutalaasında sanık A.A'nın FETO'nun gizli iletişim ağı ByLock kullanıcısı olduğu ve dosya kapsamındaki delil durumu dikkate alınarak "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan cezalandırılması, diğer sanıkların ise "delil yetersizliği" gerekcesiyle beraatine karar verilmesi yonunde goruş sundu.
Mahkeme heyeti, A.A'yı "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına carptırdı, diğer sanıkların beraatine karar verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu