Plesk Panel Nasıl Kurulur?

Plesk, sezgisel ve kullanıcı dostu bir grafik arayuze sahip dunyaca unlu bir web yonetim cozumudur. Web sitelerini, e-posta hesaplarını ayarlamak ve DNS kayıtlarını yonetmek icin kullanılabilir. En son Plesk Obsidian, barındırılan web siteleri icin yeni bir gelişmiş guvenlik duzeyi sunmanın yanı sıra WordPress gibi CMS uygulamalarıyla derinlemesine entegrasyon sağlar.

Peki Plesk kontrol paneli işletim sistemlerine gore nasıl kurulur?

1. Windows İşletim Sistemi
  • (https://installer-win.plesk.com/plesk-installer.exe) aracılığıyla Plesk Installer’ı indirin.
  • Yuklenen Plesk varsayılan olarak ‘İndirilenler’ klasorune indirilecektir (C: Kullanıcılar Yonetici İndirmeler).
  • “plesk-installer. exe” kurulum dosyasını indirdikten sonra, programı calıştırın. Karşınıza cıkan ekranda dil, login name ve şifrenizi girerek devam edin.
  • Giriş bilgilerinizi girdikten sonra panel kurulumu yapmanız icin bir ekran acılacak. Bu ekrandan “Install or Upgrade Product” yazan alana tıklayın .
  • Karşınıza cıkan ekranda Plesk Panel versiyonunu ve kurulum tipini secerek ‘devam’a tıklayın.
  • Bir sonraki ekranda dizin bilgilerinizi goreceksiniz. Bu bilgileri otomatik olarak yuklendiği şekilde bırakın ve sayfanın altında bulunan alandan panel erişiminiz icin gerekli olan şifreyi belirleyin. Daha sonra “Devam” butonuna tıklayın ve kurulum işlemini başlatın.
**Kurulum otuz dakika ile bir saat (ortalama) arasında otomatik olarak devam edecektir.

2. Linux
  • SSH aracılığıyla Linux sunucusunda oturum acın.
  • Kurulumu calıştırmak icin aşağıdaki komutu calıştırın.
# sh