Domain (Alan Adı) Adresinin SEO'ya İnanılmaz Etkisi

Gunumuz teknoloji cağında hızla populerleşen bir pazarlama uygulaması birkac SEO uzmanının tanımlamasıyla sosyal medyada yerini aldı. İşlerini daha da geliştirmek isteyen bireyler, şirketler ve kuruluşlar bir alan adı satın alarak, bir web sitesi kuruyorlar ve web sitelerini Google sonuclarının en ustune cıkarıyorlar. Peki Google arama motorunda ust sıralara cıkabilmek icin ne yapmalıyız? Google, arama sıralama sistemini surekli değiştirmekte. Arama algoritmalarını surekli guncelleyerek, bir web sitesinin gercekliğini toplu olarak belirleyen ve hangilerinin en ustte olmayı hak ettiğine karar veren olcutler belirlemekte.

Google, sıralama yaparken neyi onemsiyor?

Google, kullanıcıya yardım etmek icin kullanıcının ne aradığını belirliyor ve aranan bilgiye en fazla karşılık sağlayan işletmeleri, Arama motorunda ust sıralara cıkararak odullendiriyor. Google Arama motoru, insanların iceriği gercekten okuyup okumadığını ve etkileşime girip girmediğini anlamak icin kullanıcıların sayfada gecirdiği sureyi, belirleyici faktor olarak kullanmayı duşunuyor. Alan adının işletmenin SEO'suna değer katması, alan adının anahtar kelime acısından zengin olmasıyla sağlanır. Fakat bu, anahtar kelime icin kendinizi zorlamanız anlamına gelmez. Yani yaptığınız işi vurgulamak icin uzun bir isim sectiğinizde hatırlamayı zorlaştırır. Hatırlanması kolay, basit ve kısa isimler daha carpıcı olacaktır. Birkac kelimelik bir isim belirlemişseniz, kelimeler arasına tire koymak, sizin icin daha faydalı olacaktır. Bu yuzden 30-40 karakterlik bir alan adı oluşturmak iyi bir uygulama değildir. Muşteriler guvenilir, anlaşılır, doğru yazılmış kelimelerden oluşan alan adlarını tercih ederler. Sektorunuze doğal olarak uyan bir alan adı bularak, .ist, .istanbul, .site, .tech, .store, .press, .space veya .website gibi 1600'den fazla yeni alan adı uzantısıyla Google'ı etkileyebilirsiniz. . Bunun yanında dikkate alınması gereken diğer SEO dostu faktorler de var.
  • İcerik Pazarlaması;
Alan adınız tek başına yeterli olmaz; kaliteli icerik eklemeniz web sitenizin sıralamasını yukarı cekecektir. İcerik takvimi oluşturun. Ustun kaliteli iceriği duzenli olarak paylaştığınızdan emin olun. Urunle ilgili makaleler, uzman kılavuzları, servis (veya urun) karşılaştırmaları, videolar, bilgi grafikleri oluşturun. Anahtar kelime araştırması yapın. Web sitenizin sıralanmasını istediğiniz anahtar kelimeler listesini daraltın ve sonucları gormek icin optimize edin.
  • Dış ve İc Bağlantılara Odaklanın;
İcerik oluştururken, web sitenizin ceşitli sayfalarınıza bağlantı verin. İlgili web sitelerinden yuksek kaliteli geri donuşler almak icin Google aramasında sizi yukarı cekecek icerik oluşturmaya calışın. Web sitenizdeki sayfaları, Sosyal medya hesaplarınız gibi dahili olarak bağladığınızda ve sektore ozgu sayfalar gibi yerel girişleri ayarladığınızda, Google, konunun uzmanı olduğunuzu anlar ve konu hakkında yararlı icerik paylaştığınızı soyler.

Sonuc

Kısaca belirtmek gerekirse web sitesinin her oğesi, alan adınız, web sitesinin yapısı, icerik ve bağlantı yapısı SEO sıralamanızı etkiler. Sitenizin iceriği ne kadar cok ve alakalı bilgiye sahipse, siteniz o kadar ust duzey sıralamaya cıkacaktır. Ayrıca alan adınızın basit, akılda kalıcı ve kısa olması da onemlidir.