Turkiye'nin her bolgesini yaz-kış demeden bisikletiyle gezen Mehmet Sendinc, gittiği şehirlerin kulturunu ve tarihi değerlerini sosyal medyadan paylaşarak tanıtıyor.
İstanbul'da yaşarken yaklaşık 4 yıl once yaptığı bilgi işlem işini bırakan Sendinc, "Değişik yollarda" sloganıyla bisikletiyle Turkiye turuna cıktı.
Turkiye'nin farklı bolgelerini gezen Sendinc, bazen bisikletiyle bazen de otostop yaparak biriktirdiği maceraları sosyal medyadan paylaşıyor.
Şu sıralar Doğu Anadolu Bolgesini gezen ve Iğdır'a gelen Sendinc, gezisinde bolgenin doğal ve tarihi guzellikleriyle kulturel değerlerini belgesel gibi cekip sosyal medyadan takipcilerine tanıtıyor.
"Gezdiğim yerlerin bir nevi gonullu tanıtımını yapıyorum"
Gezgin Sendinc, AA muhabirine, Doğu Anadolu Bolgesi'ndeki Hakkari'nin Şemdinli ilcesinden yaklaşık 30 gunde Iğdır'a geldiğini soyledi.
Turkiye'nin bir ucundan diğer ucuna gitmeyi planladığını ifade eden Sendinc, şoyle konuştu:
"Şehirleri geziyorum, ulkemizin ne kadar guzel bir ulke olduğuna hem kendim şahit oluyorum hem de takipcilerime izletiyorum. Gezdiğim yerlerin bir nevi gonullu tanıtımını yapıyorum. Daha once buraya gelmediğim icin cok pişmanım. Mevsim koşulları el verdiği oranda kentin tarihi ve kulturel yerlerini gezmeye calışacağım. İlkbahar ya da yaz aylarında bir daha Iğdır'a gelerek Iğdır'ın o unlu kayısından da yemek istiyorum."
Sendinc, Turkiye gezisinde tum illeri gezip tanıtım yapacağını belirterek, daha sonra Karabağ'a, buradan da Azerbaycan'a pedal cevireceğini anlattı.
Azerbaycan, İran ve Ermenistan'a sınır olan Iğdır'ı cok beğendiğini aktaran Sendinc, "Bu da benim icin ayrı bir tecrube oldu. Turkiye'den yola cıktığınızda Iğdır uzerinden Nahcıvan'a gidebiliyorsun. Şimdi Karabağ kurtarıldıktan sonra kara yoluyla yine Iğdır uzerinden Azerbaycan'a gidebileceğiz. O yol acıldığında ben bisikletimle Once Karabağ'a buradan da Azerbaycan'a gitmeyi duşunuyorum." dedi.
Sendinc, Iğdır'dan sonra belli bir guzergahı takip ederek Edirne'ye ulaşacağını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bulent Mavzer