Bağlantı hatalarını duzeltme
Bir web sitesini ziyaret etmeye calıştığınızda hata mesajı alıyorsanız burada belirtilen duzeltmeleri deneyin.

Bağlantı hatalarının coğunu duzeltme

Bir web sitesini ziyaret etmeye calıştığınızda site acılmıyorsa sorunu duzeltmek icin ilk olarak aşağıdaki sorun giderme adımlarını deneyin:
Web adresinde yazım hatası olup olmadığını kontrol edin.
İnternet bağlantınızın normal bir şekilde calıştığından emin olun. İnternet bağlantınız kararsızsa kararlı calışmayan internet bağlantısını nasıl duzelteceğinizi oğrenin.
Web sitesinin sahibiyle iletişim kurun.
Belirli bir hata mesajıyla ilgili yardım alma

"Bu web sayfasında yonlendirme dongusu var" veya "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS"

Sayfa cok fazla yonlendirme yapmaya calıştığında bu hatayı gorursunuz.
Bazen cerezler duzgun calışmadığından sayfalar acılmaz. Hatayı duzeltmek icin cerezlerinizi temizlemeyi deneyin.

"Bu site guvenli bağlantı sağlayamıyor; ağ hatası gecersiz bir yanıt gonderdi" veya "ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION"

Sayfada Chrome'un bilmediği bir hata varsa bu hatayı gorursunuz. Hatayı gidermek icin web sitesinin sahibiyle iletişime gecin.

"ERR_CERT_SYMANTEC_LEGACY"

Hata mesajında Symantec'ten bahsediliyorsa site sahibinden site sertifikasını guncellemesini isteyin. Symantec tarafından verilen sertifikaların neden desteklenmediğiyle ilgili daha fazla bilgi edinin.

"Bağlantınız gizli değil," "NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID," "ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID," "NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM," “ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED," veya "SSL sertifika hatası"

Hatada HSTS, gizlilik sertifikaları veya gecersiz adlardan bahsediliyorsa aşağıdaki adımları deneyin:
1. Adım: Portalda oturum acın
Kafe veya havaalanı gibi yerlerdeki kablosuz ağlar sizden oturum acmanızı ister. Oturum acma sayfasını gormek icin http:// kullanan bir sayfayı ziyaret edin.
http:// ile başlayan herhangi bir web sitesine (orneğin, Example Domain) gidin.
Karşınıza gelen oturum acma sayfasında oturum acarak interneti kullanmaya başlayın.
2. Adım: Sayfayı Gizli modda acın (sadece bilgisayar)
Ziyaret etmekte olduğunuz sayfayı Gizli pencerede acın.
Sayfa acılıyorsa bir Chrome uzantısı duzgun calışmıyordur. Hatayı duzeltmek icin uzantıyı devre dışı bırakın.
3. Adım: İşletim sisteminizi guncelleyin
Windows, Mac veya başka bir işletim sistemi kullanan cihazınızın guncel olduğundan emin olun.
4. Adım: Virusten koruma yazılımınızı gecici olarak kapatın
"HTTPS koruması" veya "HTTPS taraması" sağlayan bir virusten koruma yazılımı kullanıyorsanız bu hatayı gorursunuz. Virusten koruma yazılımı, Chrome'un guvenlik işlevini engeller.
Sorunu cozmek icin virusten koruma yazılımınızı kapatın. Yazılım kapandıktan sonra sayfa calışıyorsa, guvenli siteleri kullanacağınız zaman bu yazılımı kapatın.
İşiniz bittiğinde virusten koruma programınızı tekrar acmayı unutmayın.
5. Adım: Daha fazla yardım alın
Hatayı gormeye devam ederseniz web sitesi sahibiyle iletişime gecin.

"Ağa bağlanın"

İnternete girmek icin oturum acmanızı gerektiren bir kablosuz portal kullanıyorsanız bu hatayı gorursunuz.

Hatayı duzeltmek icin, acmayı denediğiniz sayfadaki Bağlan'ı tıklayın.

"Saatiniz geri" veya "Saatiniz ileri" ya da "NET::ERR_CERT_DATE_INVALID"

Bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın tarihi ve saati doğru değilse bu hatayı gorursunuz.
Hatayı gidermek icin cihazınızın saatini acın. Saat ve tarih ayarının doğru olduğundan emin olun.

"Sunucunun zayıf, gecici bir Diffie-Hellman genel anahtarı var" veya "ERR_SSL_WEAK_EPHEMERAL_DH_KEY"

Guvenlik kodu eski olan bir web sitesine gitmeye calışırsanız bu hatayı gorursunuz. Chrome bu tur sitelere bağlanmanıza izin vermeyerek gizliliğinizi korur.
Bu web sitesinin sahibiyseniz ECDHE'yi desteklemek ve DHE'yi kapatmak icin sunucunuzu guncellemeyi deneyin. ECDHE kullanılamıyorsa tum DHE şifre paketlerini kapatabilir ve duz RSA'yı kullanabilirsiniz.

"Bu web sayfası kullanılamıyor" veya "ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH"

Guvenlik kodu eski olan bir web sitesine gitmeye calışırsanız bu hatayı gorursunuz. Chrome bu tur sitelere bağlanmanıza izin vermeyerek gizliliğinizi korur.
Bu web sitesi size aitse, sunucunuzu RC4 yerine TLS 1.2 ve TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256 kullanacak şekilde ayarlamayı deneyin. RC4 artık guvenli gorulmemektedir. RC4'u kapatamıyorsanız, RC4 olmayan diğer şifrelerin etkin olduğundan emin olun.

"Bilgisayarınızdaki yazılım, Chrome'un web'e guvenli bir şekilde bağlanmasını engelliyor" (yalnızca Windows bilgisayarlar)

Windows bilgisayarınızda Superfish yazılımı varsa bu hatayı gorursunuz. Bu yazılımı bilgisayarınızdan kaldırmak icin:
Windows bilgisayarınızda Chrome'u acın.

Download SuperFish Removal Tool'u tıklayın.
Altta (Lenovo.SuperFishRemovalTool.exe) dosya adını tıklayın.
Ekrandaki talimatları uygulayın.
“Suresi Dolan DigiCert Sertifikasını Silin” (yalnızca Mac bilgisayarlar)

Sayfa bilgisayarınızda doğru ayarlanmamış bir sertifika kullanırsa bu hatayı gorursunuz.
Sorunu gidermek icin şu ipuclarını deneyin:
Mac bilgisayarınızda, sağ ustte Spotlight aramasını tıklayın.
"Keychain Access" yazın.
Sonuclarda Keychain Access'i tıklayın.
Bilgisayar ekranınızın ust bolumunde Goruntule Suresi Dolan Sertifikaları Goster'i tıklayın.
Sağ ustte Ara simgesini tıklayın.
"DigiCert High" yazıp klavyenizde Enter'a basın.
Suresi doldu olarak işaretlenmiş "DigiCert High Assurance EV Root CA"yı bulun. Sertifikayı tıklayın.
Klavyenizde Sil'e basın.
[site adı] mı demek istediniz?

Actığınız bağlantı, genellikle ziyaret ettiğiniz siteden biraz farklı ada sahip bir siteye giderse bu mesajı gorursunuz. Chrome, genellikle ziyaret ettiğiniz siteye gitmek isteyip istemediğinizi sorar.
  • Sitenin adını veya Chrome'un onerdiği siteye gitmek icin Devam et'i tıklayın.
  • Actığınız bağlantıya devam etmek icin Yoksay'ı tıklayın.