İSTANBUL Beşiktaş'ta temizlik işleri gorevlisi Ahmet Şahin, caddedeki copleri supururken bulduğu 270 bin dolarlık (2 milyon 86 bin 51 lira) ceki polise teslim etti. Asgari ucretle gecinen 2 cocuk babası Şahin, "Kendimi o kişinin yerine koydum. Ağlayanın malından gulene hayır gelmez dedim ve ceki teslim ettim" dedi.
İstanbul Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Mudurluğu'ne bağlı olarak calışan 33 yaşındaki işci Ahmet Şahin, gectiğimiz gun oğle saatlerinde Aytar Caddesi'ni supururken yerde bir cek fark etti. Supurgesine takılan ceki eline aldığına şaşkına donen Şahin, soluğu belediyede aldı. Belediye ekiplerinin yonlendirmesiyle 270 bin dolarlık (2 milyon 86 bin 51 lira) ceki Beşiktaş İlce Emniyet Mudurluğu'ne teslim eden Ahmet Şahin, "Calışırken elime bir cek gecti. Ben de bu ceki Beşiktaş Belediyesi'ne teslim ettim. O gun sabah her zamanki gibi işime başlamıştım. Oğleden sonra 14.30 sıralarında evime gitmek icin cıktım. O sırada yol kenarını da supuruyordum ve cek supurgeme takıldı. Ceki gorunce aldım ve bugun sahibine teslim ettim. Zaten uzerini okudum 270 bin dolar olduğunu gorunce şaşırdım. Kendimi o kişinin yerine koydum. O para gunumuzde 2 milyonun uzerinde bir paraya denk geliyor. İnsanların hakkı yenmez ben de goturdum teslim ettim. 'Buyurun ağlayanın malı gulene hayırlı gelmez' dedim ve cekini verdim" diye konuştu.
İş insanı olduğu oğrenilen cek sahibi ise Şahin'e teşekkur etti. Ahmet Şahin'in durustluğu ile Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Belediyemizin emekcisi Ahmet Şahin, kamuya gonulden hizmet eden bir kardeşimiz. Durustluğu ile belediyemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu ornek davranışından oturu kendisine teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.