Gectiğimiz hafta makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Gumuşhanespor Kulubu Başkanı Vahit Olgun tedavisinin ardından taburcu edildi.
Gumuşhane Devlet Hastanesi'nden cıkarken kızı Merve ve oğlu Furkan Olgun'la kameraların karşısına gecen Başkan Olgun, kendisini bekleyen gazetecilere yaptığı acıklamada tedavisi boyunca ozellikle sağlık calışanları başta olmak uzere katkı sağlayan, dualarıyla kendilerini yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkur etti ve soruları cevaplandırdı.
"Verilmiş sadakamız varmış"
Dostları ve sevenlerinin varlığı ve dualarının kendilerini ayakta tuttuğunu kaydeden Olgun, "Verilmiş sadakamız varmış. Tasvip etmediğimiz bir olay oldu. Allah hic kimseye gostermesin. Elhamdulillah şu anki sağlığım iyi. İstanbul'a donup evimizde 1 haftalık bir istirahat sureci yaşayacağım. 15 gun sonra inşallah normal hayatımıza donebilecek seviyeye gelmiş olacağız. Bunun icin Allah'a hamd ediyorum. Uzaktan yakından bizleri arayan soran herkese, bir haftadır İstanbul'dan gelip gece gunduz burada gurbet hayatı yaşayan aile mensuplarına da ayrıca teşekkur ediyorum" dedi.
"İnşallah gelecek gunlerde hepsi aydınlanır, adalet yerini bulur ve hicbir şey karanlıkta kalmaz"
Olayın sebebiyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Başkan Olgun, "Olayın sebebini bende bilmiyorum. Hic konuşma fırsatımız olmadan olay cereyan etti. Ama hadise adli makamlara intikal ettiği icin şuanda da oncelikli olarak canımızın sağlığına şukrettiğimiz icin olay hakkında konuşmamın cok doğru olacağını duşunmuyorum. İnşallah arka planlarını, on planlarını siz de gorursunuz, biz de goruruz. ve belki daha detaylı bilgiler edindikten sonra daha sağlıklı bir şekilde konuşabiliriz. Şu an acımızın tazeliğiyle farklı bir şeyler konuşmak istemiyorum. İnşallah gelecek gunlerde hepsi aydınlanır, adalet yerini bulur ve hicbir şey karanlıkta kalmaz" diye konuştu.
Hem Gumuşhanespor hem de GUDEF'in başkanlığı gorevine donup donmeyeceğiyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Olgun, "Onumuzdeki Carşamba gunu Sarıyer'le Gumuşhanespor'umuzun macı var. Zonguldak macında başarılı bir skorla donmuştuk. Sarıyer macında da futbolcu kardeşlerimiz yureklerini ortaya koyarak başkanlarına yapılan bu menfur saldırının sonucu olarak 3 puan hediye ederler diye bekliyorum" ifadelerini kullandı.
"Cok konuşulabilen bir şey olmadı"
Olay anında makam odasında neler konuşulduğuyla ilgili başka bir soruyu cevaplandıran Olgun, "Ben goruşmek isteyen herkesle goruşuyorum. 14 gunluk ara donemle ilgili bir şeyler konuşulacak mı diye duşundum. Cok konuşulabilen bir şey olmadı. Konuşma ortamı olmadı. Yeni gelmiştim, arkadaşlar vardı. Durum değerlendirmesi yapmıştık. Misafirler geldi deyince ben arkadaşlarıma durum değerlendirmesini sonra yapalım misafirleri bekletmeyelim duşuncesiyle hareket ettim. Cok konuşulan bir şey olmadı" şeklinde konuştu.
Başkan Olgun, acıklamasının ardından aracla İstanbul'a seyahat etmek uzere yola cıktı.
Olayın ardından zanlılar İsmail K. ile Murat E. Jandarma ekipleri tarafından Yukarı Alıclı koyunde yakalanmış, Olgun'a ateş eden İsmail K. "Kasten adam oldurmeye teşebbus", yanındaki Murat E. ise "Kasten adam oldurmeye teşebbus sucuna yardım etme" suclamasıyla tutuklanarak ceza evine gonderilmişti. - GUMUŞHANE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı