Antalya'nın Alanya ilcesindeki yaşadıkları evde 2 cocuk annesi eşini olduresiye dovduğu iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunmasını yapan sanık, "Ben karıma sadece bir kez vurdum. Kendi kendine yapmıştır" dedi.
Olay, 29 Eylul salı gunu 22.00 sıralarında Gullerpınarı Mahallesi'nde Kerim Kaptanlar Sokak uzerindeki bir apartman dairesinde meydana geldi. İddiaya gore, Halime O. ve eşi Recep O.'nun yaşadığı evden kavga sesleri gelmesi uzerine komşuları durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar uzerine adrese cok sayıda polis sevk edildi. Polis cığlık seslerinin geldiği evin kapısını caldı ancak acan olmadı. Kavga seslerinin devam etmesi uzerine savcılıktan izin alınan ardından ekipler, 1'inci kattaki eve balkondan girdi. Polis, Halime O.'yu olduresiye dayak yemiş halde caresiz şekilde bulurken, ofkeli kocayı ise etkisiz hale getirildi. Vucudunun ceşitli yerlerinden aldığı darbelerle kanlar icerisinde kalan Halime O. sağlık ekipleri tarafından ambulansla Alanya Alaaddin Keykubat Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine goturuldu.
Ofkeli koca polise direnerek tehditler savurdu
Recep O. gozaltına polis tarafından gozaltına alınacağı sırada direnmeye devam ederek tehditler savurdu. Şuphelinin direnmeye devam etmesi uzerine biber gazı ile mudahale edildi. Polise direnen Recep O. gozaltına alınarak karakola goturuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Recep O. 'Kasten yaralama ve kişi hurriyetinden yoksun kılma' suclarından sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gonderildi.
İlk kez hakim karşına cıktı
'Kasten yaralama ve kişi hurriyetinden yoksun kılma' suclarından tutuklu yargılanan Recep O. davanın ilk duruşması bugun Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşına cıktı. Duruşmaya mağdur Halime O. katılmazken, sanık Recep O. ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada Antalya Barosu Alanya Kadın Cocuk Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu adına Halime Şenli, Fatma Gursoy ve Emine Gulcan Avanaz da hazır bulundu.
"Ben karıma sadece bir kez vurdum"
Sanık Recep O. savunmasında pişmanlık duymadığını belirterek, "Ben karıma sadece bir kez vurdum. Kendi kendine yapmıştır" diyerek beraatını talep etti.
Savunmanın ardından mahkeme heyeti duruşmayı 9 Mart 2021 tarihine erteledi. Duruşmaya katılan Halime Şenli, Halime O.'nun 29 Eylul'de kocası tarafından ağır bir şiddete uğradığını savunarak, "Kocası Recep O. uzun suredir eşine şiddet uygulamış. Daha once 5 defa uzaklaştırma kararı var. O gun de uzaklaştırma kararı varmış. Adam eve geliyor konuşmak icin, kadın da onu balkona alıyor. Kocası 'Neden karar aldın' diyor ve saldırıyor. Kadın da bir fırsatını bulup onu balkona kilitleyip iceri kacıyor. Ama eşi balkon camını kırıyor ve camla Halime'ye saldırıyor. Halime'nin cok ağır yaraları var. İki kere ameliyat oldu. Komşular polislere haber veriyor. Gelen polisleri de iceri almıyor" dedi.
'Hapisten cıkarsa beni oldurur'
Davanın oldurmeye tam teşebbusten ağır cezada acılmasının kendilerini memnun ettiğini aktaran Şenli, "Halime'nin de 'hapisten cıkarsa beni oldurur' korkusu var. Ailesi goturdu. Biz mahkemeden en ağır cezayı almasını istiyoruz ki bir daha Halime'ye yaklaşmaya cesaret edemesin. Bu karar ornek olsun. Eşlerine şiddet uygulayanlar ağır cezalar alacaklarını, tutuklanacaklarını bilsinler istiyoruz. Halime'nin sesini duyuralım istiyoruz. Bir daha Halime'ler olmesin istiyoruz. Baro olarak davayı takip edeceğiz. Şoyle bir sıkıntımız var, mahkemeler baroların katılma talebini kabul etmiyor ama Halime'nin avukatı yok. Halime'nin avukat tutacak parası da yok. Eğer bu davalara biz de girmezsek, onlar savunmasız, avukatsız kalıyor. Mahkemenin buna duyarlılık gostermesini bekliyoruz" diye konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı