Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın, Turkiye Kupası'nda Tarsus İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek son 16 turuna kaldıkları macın ardından acıklamalarda bulundu.
Macı değerlendiren Sergen Yalcın, "Guzel bir mac oldu, Tarsus İdman Yurdu'nu tebrik ediyorum. İyi bir kadroyla cıktık maca, oynayan oyuncular ligde de oynayan o?yuncular. 7-8 oyuncuyu hafta sonu icin değerlendirdik. Ben bireysel performanslardan memnumum. Oyuncular istekli, arzuluydu, iyi goruntu sergilediler." dedi.

Ligde seri yapmaları gerektiğini kaydeden genc hoca, "Lig uzun maraton, sonu icin konuşmak şu anda cok doğru olmaz. Puan olarak istediğimiz seviyede değiliz belki ama her gecen gun daha iyi duruma geliyoruz, daha iyi olacağız gibi bir goruntu de var. Bir seri yapabilirsek, belki hedefteki takımları da yakalayıp yarışması takıma odaklanabiliriz. Şu anda iyi yoldayız, onumuz iyi gorunuyor" ifadelerini kullandı.
[h=3]VAR SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ[/h]Yaptığı acıklamalar nedeniyle kendisine 36 bin TL ceza verilmesine tepki gosteren Sergen Yalcın, "36 bin TL ceza vermişler, sportmenliğe aykırı konuşmalarımdan. Sportmenliğe aykırı ne konuştum ben? Ben Turk futbolu ile ilgili duşuncelerimi belirttim ve herhalde bununla ilgili bir hakkım vardır. Bizim oynadığımız maclarda VAR ile verilenlere bir baksınlar, ben sadece bunu soyluyorum. VAR daha lehimize karar vermedi, aleyhimize verilenlere bir baksınlar. Biz VAR'dan 5-6 puan kaybettiğimizi soyluyoruz, herhalde bunu soyleyebiliriz. Bir hafta once Raşit'in ceza alanı icinde Raşit'in elle oynamasına devam deyip, oteki hafta bize karşı veriyorlar. Hangisi doğru, hangisi yanlış, kimse bilmiyor. Ceza alanı icinde nasıl penaltı olacak, hangisi verilecek kimse bilmiyor. Avantaj kuralında sarı kart gostermiyoruz deniyor, onu soruyoruz, bize verdin, kuralda yok diyorsun. Obur mac lehime olunca uygulamıyorsun. Bu nasıl kural, onu soruyorum ben. Ne yapalım, bir şey konuşmayalım mı? Sonra kenarda nasıl duracağız? Konuşmak, hakkımızı savunmak zorundayız. Hata da yapabiliriz, belki pozisyonlara gore yanlış da soyleyebilirim ama genele baktığımızda lehime ne verilmiş? 50 metreden kalecim atılıyor, ne VAR devreye giriyor, ne bir şey. Ben bunları soyluyorum, bunlar sportmenliğe aykırıysa ne yapabilirim?" diye konuştu.