Birleşmiş Milletler Cocuklara Yardım Fonu (UNICEF), koronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle tarihinde ilk kez İngiltere'de beslenme gucluğu ceken cocuklara yardım edecek.
UNICEF, koronavirusun 'benzeri gorulmemiş' etkisinin ardından İngiltere'de aclık riski altında olan cocukları desteklemek icin ilk kez acil yardımda bulunacak. UNICEF'in School Food Matters adlı yardım kuruluşa 25 bin sterlin (260 bin lira) bağış yapacağı belirtildi.

School Food Matters'ın kurucusu ve CEO'su Stephanie Slater, "Bu zamanında finansmanı sağladığı icin UNICEF'e minnettarız" dedi.'JOHNSON VE SUNAK UTANMALI'Ana muhalefetteki İşci Partisi'nden Angela Rayner, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak icin, "UNICEF'in ulkemizin ac cocuklarını doyurmak icin devreye girmesi utanc verici. Boris Johnson ve Rishi Sunak utanmalı" ifadelerini kullandı. Rayner, "Dunyanın en zengin ulkelerinden biriyiz. Cocuklarımız, savaş bolgelerinde ve doğal afetlerde faaliyet gosteren insani yardım kuruluşlarına guvenmek zorunda kalmamalı" dedi.'YOKSULLUK SİYASİ BİR SECİMDİR'Yine İşci Partisi'nden Richard Burgon ise, "İngiltere dunyanın en zengin ulkelerinden biri. UNICEF, şimdiye kadar ilk kez burada cocuklara acil gıda dağıtımı yapıyor. Yoksulluk siyasi bir secimdir. Hukumet, super zenginlerin adil vergiler odemesini sağlayarak İngiltere'deki cocuk yoksulluğunu sona erdirebilir" dedi.'TARİHTE İLK YARDIM'UNICEF İngiltere Sorumlusu Anna Kettley ise, "Bu, koronavirus krizinin benzeri gorulmemiş etkisiyle mucadele etmek ve en cok ihtiyac duyan ailelere ulaşmak icin yapılan, UNICEF'in Birleşik Krallık'taki ilk acil mudahalesi" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı