Fatih'te iki kişi bir kadını spreyle bayıltıp, evdeki altınları caldı
İSTANBUL - Fatih'te, kimliği henuz belirlenemeyen iki kişi zilini caldıkları kadını once spreyle bayılttılar, sonra evdeki altın ve ziynet eşyasını caldılar. Yaklaşık 10 bin TL civarında ziynet eşyası calan hırsızlar kayıplara karıştı.
Olay, saat 15.30 sıralarında Topkapı Urban Sokaktaki 3 katlı binanın ikinci katın meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, kimliği henuz belirlenemeyen iki kişi, apartmana girerek Vahide Odacıl, isimli kadının zilini calmaya başladı. Zanlılar, kapının acılmasıyla birlikte evde tek başına olan kadının yuzune sprey sıkmaya başladı. Neye uğradığını şaşıran Odacıl, bir anda yere yığılarak bilincini kaybetti. İki gaspcı, yatak odasına girerek kadına ait icinde altın bilezik, yuzuk olan yaklaşık 10 TL değerindeki ziynet eşyasını calıp kacmaya başladı.
Yaklaşık, yarım saat sonra kendisine gelen Vahide Odacıl, oğlunu arayarak yardım istedi. Bunun uzerine oğlu, durumu polise bildirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri kadına mudahale ederken, polis inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından polis şuphelilerin yakalanması icin calışma başlattı.
Neye uğradığını bilmediğini anlatan Vahide Odacıl, "Birden bire kapı calındı. Ben de otomatiğe bastım. Sonra kapıyı actım kim o diye, sizin gibi mesafede karşımda iki kişi duruyordu. Ben de kim olduklarını bilmeye kalmadan sprey sıktılar. Ben kedimi şurada koşede buldum. Bir daha da ayılamadım cunku uzerinde yarım saat-bir saat gecmişti. Kalktığımda yatak odasındaydılar, orada ziynet eşyamız vardı, onu aldılar. Ben yalnızdım, normal maske vardı, gozlerinden tanıyamadım. Hic konuşmadılar. Sormaya fırsatım da olmadı. Kimsiniz demeye fırsatım olmadı. Para yoktu, bilezik ve kucuk altın vardı. Normalde eşimle kalıyorum, pandemi dolayısıyla işe gidiyordu. İşe gidince tek başıma kaldım" diye konuştu.