Soma İlce Emniyet Mudurluğu Aile İci ve Kadına Karşı Şiddetle Mucadele Buro Amirliğinde gorevli polis memuru Ozlem Ozbek, Buroya başvuran kadınların cağrısıyla kadına yonelik şiddet olaylarına ilişkin deneyimlerini bir kitapta topladı.
Buro Amirliğinde uzun suredir gorev yapan 3 cocuk annesi, 21 yıllık polis memuru Ozbek, AA muhabirine yaptığı acıklamada, polislik mesleğini severek yaptığını, toplumun kanayan yarası olan kadına şiddet konusunda onemli deneyimler elde ettiğini belirtti.
Bu deneyimler ve karşılaştığı ornekleri toplumla paylaşmak istediğini dile getiren Ozbek, "Şiddet toplumun kanayan yarası, buna kayıtsız kalmak gibi bir luksumuz yok. Tecrube ettiklerimi, muracaatlarda şahit olduklarımı paylaşmak istedim, o kadınlarla empati kurdum. Bize başvuran kadınlarımız bize, 'Bunları herkese anlatın, paylaşın, herkes bilsin, ders alsın.' dedikleri icin yıllarca biriktirdiğim notları 'Sessiz Kalma' isimli kitaba donuşturerek yayımladım." dedi.
Kitapta Turk toplumunda ve İslamiyet'te kadının yerini ele aldığını, fiziksel şiddetin yanında duygusal, cinsel, ekonomik ve psikolojik şiddeti anlattığını bildiren Ozbek, KADES uygulaması, kadın sığınma evleri ve ilgili kanunlara da yer verdiğini ifade etti.
Kitabında, karşılaştığı ornek olaylara, şiddet goren kadınların başvurularına geniş yer verdiğini soyleyen Ozbek, ornek bir olayı şoyle anlattı:
"29 yaşında eşinden şiddet goren Mehtap isimli bir kadın, kıskanclık nedeniyle eşinden şiddet goruyor. Sırtından 16 bıcak darbesi aldıktan sonra kendini evinin ikinci kattaki balkonundan atlayarak kurtarıyor. Aylarca suren tedavinin ardından sokağa şapka ve gozluk takarak cıkabiliyordu. Eşi cezaevinden cıkınca bize başvurdu. Yardım istedi. Kadın sığınma evi ile goruştuk ve oraya yerleştirdik."
Ozbek, kitabının kadına yonelik şiddetin onlenmesi calışmalarına katkı sağlamasını umduğunu, bu konuda calışmalarına devam edeceğini de dile getirdi.