Karamanoğlu Mehmetbey Universitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMU PTTO) Koordinator Yardımcısı Dr. Oğretim Uyesi Mehmet Onurhan Gucuş'un hazırladığı 'İHA (İnsansız Hava Aracları) Tasarım Atolyesi' isimli proje Genclik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Karaman'da oluşturulacak model ucak atolyeleri ile İHA'ların tanıtılması ve kullanımı ile ilgili genclere eğitim verilmesini ongoren proje ile yaklaşık 30 oğrenci ve 20 eğitimciye insansız hava araclarının uretimi, simulasyon ve ucuş eğitimleri verilecek.
"KMU ve Karaman'ın ev sahipliğinde İHA festivali duzenlemeyi hedefliyoruz"
Proje hakkında bilgi veren Dr. Oğretim Uyesi Mehmet Onurhan Gucuş, "Gunumuzde buyuk bir onem kazanan insansız hava araclarının daha yakından tanınması ve kullanımı ile ilgili bilgi sahibi olunması amacıyla boyle bir projeye başladık. Geleceğimizin teminatı olan genclerimiz arasından bu alana ilgi duyanların desteklenmeleri ve ulkemiz icin faydalı olabilecek projeler geliştirebilmeleri icin kendilerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca yalnızca genclerimizi değil eğitimcilerimizi de bu projeden yararlandırarak projeyi geniş bir tabana yaymayı planlıyoruz. Projenin saha aşamasında, eğitimlerini tamamlayanların kendi yapmış oldukları model ucakları universitemiz ve ilimizdeki uygun alanlarda kullanmalarını sağlayacağız. Son aşamada ise KMU ev sahipliğinde duzenlenecek bir sivil havacılık festivali ile model ucakların yarıştırılacağı bircok havacılık faaliyetine yer vermeyi planlıyoruz. Projenin hayata gecirilmesinde buyuk emeği olan Karaman Milletvekilleri ecep Şeker'e ve Selman Oğuzhan Eser'e cok teşekkur ediyorum" dedi.
"Proje, KMU ve Karaman'ın tanıtımına katkı sağlayacaktır"
KMU Rektoru Prof. Dr. Mehmet Akgul de, Dr. Oğretim Uyesi Gucuş'u tebrik ederek, "Son zamanlarda ulkemizde ve dunyada yaygın olarak kullanılan insansız hava araclarının ilk adımı olarak gorulen model ucakların daha yakından tanınması ve kullanılması adına geliştirilen projenin ozellikle gencler icin son derece faydalı olduğunu duşunuyorum. Projenin ve devamında gercekleştirilecek olan etkinliklerin, universitemiz ve Karaman'ın tanıtımına da olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. - KARAMAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı