Trakya Universitesinde (TU) "Pandemide Kadın Olmak" konulu panel duzenlendi.
Kovid-19 tedbirleri kapsamında online gercekleştirilen panelin acılışında konuşan TU Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Muduru Doc. Dr. Esra Mıhlayanlar, salgın surecinin kadın ve kız cocuklarını olumsuz etkilediğini belirtti.
Merkez olarak kadın sorunlarının cozumu noktasında calışmalar yaptıklarını aktaran Doc. Dr. Mıhlayanlar, "Salgın surecinde kadınlar ve kız cocukları, sağlık, eğitim, ekonomi ve sosyal alanlarda problemler yaşamaktadır. Yapılan etkinliğin amacı da bu sorunları irdelemek ve cozum onerileri uzerine tartışmaktır." dedi.
TU Oğretim Uyesi Uzm. Dr. Nilgun Tabakoğlu da tum dunyayı etkileyen Kovid-19 salgınının kadınları sosyal ve ekonomik anlamda etkilediğini ifade etti.
TU Rektoru Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu moderatorluğunde gercekleşen panelde, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TURGEV Yonetim Kurulu Başkanı Dr. Fatmanur Altun ve Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan konuk olarak katılarak birer konuşma yaptı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Zobar