Adıyaman'da, yol kenarındaki kum yığınına carpan hafif ticari aracın ucarak devrilmesi saniye saniye kameralara yansıdı.
Edinilen bilgilere gore, Zeynal Akbaba idaresindeki 02 LH 472 plakalı Renault marka hafif ticari arac, 3.Cevre Yolu ile Malatya Caddesi'nin kesiştiği kavşak yakınlarında Adıyaman Belediyesi tarafından yapılan kaldırım calışmaları dolayısıyla yola bırakılan kum yığınına carptı. Aracın kum yığınına carparak takla atması yoldan gecen bir aracın arac ici kamerasına yansıdı. Meydana gelen kazada arac surucusu Zeynal Akbaba yaralandı. Yaralı, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk mudahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanede tedavisi tamamlanan surucu Zeynal Akbaba, kaza anını anlattı. Yolda her hangi bir guvenlik onleminin alınmadığından dolayı kum yığınını fark edemediğini ve kaza yaptığını vurgulayan Akbaba, "Yolda ilerlerken arkadan gelen bir polis ekibi vardı. Gece karanlık olduğundan dolayı toprak fark edilmiyor. Polis arabasına yol vereyim derken toprak yığının koşesine vurarak takla actım. Bu toprak bugun biraz toparlanmış, ice doğru yitilmiş. Gorduğunuz gibi sağlı ve sollu olarak yola dokulmuş. Hicbir işaret, hicbir duba yok, guvenlik onlemi yok. Benden haric iki araba daha burada kaza yapmış. Onum boştu diye yolun sağ tarafına yanaştım polislere yol vermek icin. Ani bir olaya erken gidebilsinler diye yol vermek istedim. Sinyali verip kenara yanaşıyordum daha sonra toprak yığınına vurdum" diye konuştu.
Kazayla ilgili soruşturma suruyor. - ADIYAMAN