Canakkale'nin Bayramic ilcesi ile Balıkesir'in Edremit ilcesinde 20 yıl lokantacılık yapan Ali İhsan Tukel, pandemi surecinde iş yerini kapatmak zorunda kalınca gecimini pazarcılıkla sağlıyor.
Butun dunyayı etkisi altına alan ve son gunlerde yeniden yukselişe gecen korona virus (Covid-19) salgını, hayatları her yonden etkilemeye devam ediyor. Bayramic ve Edremit'te 20 yıl boyunca lokantacılık yapan ve 'Corbacı Ali Dayı' lakabıyla tanınan Ali İhsan Tukel, korona virusun ekonomik anlamda etkilediği isimlerden biri.

Yaklaşık 10 yıl Bayramic'te lokanta işleten Tukel, ardından Edremit'e giderek mesleğini burada surdurdu. Edremit'te de 10 yıl lokantacılık yapan Tukel, pandemi surecinde iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Yaz aylarının gelmesiyle vaka sayılarının duşmesi ve yasakların hafifletilmesi sonrasında bu kez Kucukkuyu'da lokanta acan Tukel, kısıtlamaların geri gelmesiyle Eylul ayında iş yerini bir kez daha kapatmak zorunda kaldı.
Bayramic ve Kucukkuyu'da pazarlarda tezgah acan Tukel, koylere de giderek satış yapıyor. Her hafta Kucukkuyu'dan Bayramic pazarına gelen Tukel, gecimini sağlayacak parayı kazanmaya calışıyor. Kısıtlamaların kalmasıyla birlikte yeniden işine donmek istediğini belirten Tukel, "20 seneden beri lokantacılık yapıyorum. Bayramic'te başladım, kapatıp Edremit'e gectik. Edremit'te başladık ama pandemi dolayısıyla orada da kapattık. Daha sonra Kucukkuyu'da yer aldım, 3 ay sonra orayı da kapattık. Şimdi pazarlarda ekmek parasını cıkarmaya calışıyoruz. Pazarlar olu, kimse yok pazarlarda kimseler yok. Yapacak bir şey yok. Gidip hırsızlık yapacağımıza gene burada işimizi yapıyoruz. Ekmeğimizin peşinde koşturuyoruz. Pazarda da her yere sokmuyorlar. Kayıtlı olduğun yerlere gidebiliyorsun. Lokanta duruyor, kirası işlemeye devam ediyor. Dukkan kapalı olsa da mal sahibi kirayı peşin istiyor. Allah yardımcımız olsun" dedi. - CANAKKALE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı