Yanan engelli aracı faciaya neden oluyordu, arac sahibi olanları gozyaşlarıyla anlatabildi
BALIKESİR - Balıkesir'de bir binanın girişinde bulunan engelli aracının yanması onlarca bina sakinin yureğini ağzına getirdi. Aracının yakıldığını iddia eden Harika Fatma Oral, herkesin canını tehlikeye atan olayın faillerinin bulunmasını istedi.
Balıkesir Karesi ilcesi TOKİ 2. Etapta bulunan bir binanın giriş bolumune park edilen yuzde 82 engelli raporu bulunan Harika Fatma Oral'a ait engelli aracının yanması sonucu binanın giriş kısmı alevlere teslim oldu. Yapılan ilk mudahale sonrasında buyuk bir faciadan donuldu.
Harika Fatma Oral'ın kızı Berna Gursoy yaşadığı o anları şoyle aktardı: "Annemin engelli aracını o gun yağmur yağacak diye bina icerisine almıştık. Olayın olduğu anda biz evdeydik, annem komşuya gecmişti. Sonra apartmanı bir anda dumanlar sardı. Annem apartmanın yandığını soyledi. O sırada hepimiz aşağıya indik. Aşağıya indiğimizde ise motorun yandığını gorduk. Olayın olduğu an panik halindeydim zaten. O anda hicbir şey duşunemedim. Olay akşam saat 20: 30 ile 21: 30 arasında surdu. Apartmanı terk etmek icin asansorden cıktığımızda yangını gorunce ben bayağı bir panikledim. Zaten burada goz gozu gormuyordu. Sonra birisi beni kolumdan tuttu ve cekti. Ondan sonra da dışarıya doğru cıktık" şeklinde konuştu.
Yuzde 82 engelli raporu bulunan Fatma Oral, aracının eli ayağı olduğu belirtti. Oral, yeni bir arac almaya maddi imkanlarının el vermediğini dile getirerek sozlerini şu şekilde surdurdu: "Yuzde 82 engelliyim. Benim 3 tekerlekli engelli aracımı dun akşam saatlerinde yakmışlar. Biz yukarıda dumanları gorduk fakat dumanların yukarıdan aşağıya doğru geldiğini zannettik. Biz o telaşla hemen aşağıya indik. Aşağıya geldiğimizde benim motorum duz bir şekilde durmuyordu. Fakat ben duz olarak bırakmıştım. Yan bir şekilde yatırılmış motor. O benim elim ayağımdı. Ben o olmadan hicbir yere gidemiyorum. Moralim cok bozuk. Ben motorumla doktora gidiyordum, hastaneye gidiyordum. O olmadan ben nasıl ulaşımımı yapacağım bilmiyorum. Maddi durumumuz da iyi değil. Motorumu kimin yaktığını tespit edilmesini ve kamera kayıtlarının detaylı bir şekilde izlenmesini istiyorum. Cunku şahısların bu apartmandan olduğunu duşunuyorum. Bu olayın kapatılmasını istemiyorum. Apartmanımızın her tarafını duman ve is kaplamış durumda. Bunlar nasıl temizlenecek ben bunlara uzuluyorum. Buradan yetkili insanlara seslenmek istiyorum. Bizim yeni motor alacak gucumuz yok. Bu motor benim elim ayağımdı. Ben yetkililerden sesimi duymasını istiyorum" dedi.