SUPER Lig'de bu sezon duşme hattından bir turlu kurtulamayan Yukatel Denizlispor, teknik direktor Yalcın Koşukavak'la sozleşme imzaladı. Sezona Hırvat calıştırıcı Robert Prosinecki'yle başlayıp, son 3 macta antrenor Kenan Atik'i teknik direktorluğe getiren yeşil-siyahlılar, Koşuvak'la sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. Duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, "Denizlispor'a imza attığım icin cok mutluyum. Takımımızı ligde tutacağız, buna inanıyorum" dedi.
Daha once 2'nci Lig ve 1'inci Lig'de Altay, İstanbulspor, Gaziantep FK ile Bursaspor'da teknik direktor olarak gorev yapan, uzun zamandır kariyerinde Super Lig takımı calıştırmayı duşunduğunu dile getiren Yalcın Koşukavak, "Bana Super Lig'de calışma fırsatını verdikleri icin Denizlispor Başkanı Ali Cetin ve yonetim kuruluna teşekkur ediyorum. Mevcut durumu değerlendirmek gerekirse, kolay bir iş yok. Hicbir şey de zor olmadan kolay olmuyor. Ben alt liglerden buraya bir şeyler başararak geldim. Denizlispor'u bu sene hedeflediği noktada, mayıs ayını gormeyi Allah hepimize nasip etsin" diye konuştu.
"HIZLI ŞEKİLDE MAC KAZANMALIYIZ"Daha once yaptığı acıklamalarda bazı kuluplerde evrim, bazılarında devrim yapmak gerektiğini soylediğini kaydeden Koşukavak, "O iki durumdan da bugun itibarıyla uzağız. Burada daha pragmatik davranmamız gerekiyor. 4 takımın ligden duştuğu bir sezon oynanıyor. Hızlı bir şekilde mac kazanmanın yolunu bulmamız gerekiyor. Sezon sonu itibarıyla Denizlispor'u bu ligde tutmalıyız. Benden bekleneni Denizlispor'a verebilirsem, kulup benimle yola devam etmek isterse devrim mi, evrim mi yapacağımıza karar veririz" ifadelerini kullandı."MAZERET URETEMEYİZ"Teknik direktorluğun mazaret uretme yeri olmadığını vurgulayan Koşukavak, "Mevcut kadroyla acil bir şekilde takıma kaybetmeme ve kazanma duygusu aşılamalıyız. Kimse bu sırada bir takımda oynamak ya da antrenoru olmak istemez. Burada bir oyuncu kadrosu var. Oyunun bazı bolumlerinde tehdit eden bazı bolumlerinde farklı goruntuler sergileyen bir takım var. Biz bunları daha butun halinde oynamaya calışacağız" şeklinde konuştu."PLANLI OYNAYACAĞIZ"Planlı bir oyun sistemi geliştireceklerini anlatan Yalcın Koşukavak, "Top rakipteyken cevap vermek, top bizdeyken ise planlı bir oyun oynamak istiyoruz. Biz buradan bir enerjiyle cıkabiliriz. Enerji skorlardan dolayı duşuk. Enerjiyi yukarı cekip bir an once mac kazanmamız gerekiyor. Şartlar zorsa fakat iyi işler cıkartıyorsanız değerlisiniz. İyi işler cıkartmak icin ben ve ekibim var gucumuzle calışacağız. Bu benim kariyerim icin de onemli bir surec" dedi."KADROMUZ BAŞARILI OLACAK"Mevcut kadroyla başarı yakalamak icin cabalayacaklarını kaydeden Koşukavak sozlerini şu şekilde tamamladı: "Şu anda bu kadro sezon başında yola cıkmış. Bu kadroda bir şeyleri başarabilecek enerjiyi acığa cıkarmamız gerekiyor. Butun konsantrasyonumuzu oraya vermemiz gerekiyor. İstesek de transfer yapamıyoruz. Bunlar sonra konuşulması gereken konular. Bu kadro bir şeyler başaracaktır. Devre arasına daha 9 mac var. Bizle kalmak isteyenlerle yola devam ederiz."ŞANLIKAN: HOCAMIZA GUVENİYORUZTorene katılan Başkan Yardımcısı Kaan Şanlıkan ise "Hayalleri ve hedefleri olan bir teknik direktorle sozleşme imzaladık. Yaklaşık 3 hafta once teknik direktor Robert Prosinecki ile yollarımızı ayırmıştık. Buyuk bir arayış icindeydik. İdealleri ve hedefleri olan bir teknik adamla calışmak istiyorduk. Yalcın Koşukavak'ta karar kıldık. İnşallah hocamızla birlikte Denizlispor'u hak ettiği yerlere getiririz. Hocamıza guveniyoruz" diye konuştu.