CORUM'da artan koronavirus vakalarına karşı alınan tedbirler kapsamında en işlek caddelerde denetimler suruyor. Ekipler tarafından parkta maskesiz yakalanan bir kişi, Yapmayın kurban olayım, Allah icin yazmayın dedi.
İl Emniyet Mudurluğu ekipleri, kent genelinde koronavirus denetimlerini sıklaştırdı. Gazi Caddesi Hurriyet Parkında uygulama yapan polis ekipleri maske takmayan, sigara icen ve 65 yaş ustu sokağa cıkan cok sayıda kişiyi tespit etti. Parkta maskesiz polise yakalanan bir kişi rahatsızlığı nedeniyle bir dakikalığına parka geldiğini belirterek, 'Telefonla konuşurken maskemi cıkardım. Şimdi siz bana ceza mı yazacaksınızo dedi. Polis memuru ise, 'Maskesiz oturuyorsun, bu yuzden de size ceza yazacağızo cevabını verdi. Bunun uzerine yaşlı adam, 'Yapmayın kurban olayım, Allah icin yazmayın. Bakın tum herkesi bırakıp bana ceza yazıyorsunuz. Bakın herkesin maskesi yok. Gozun goruyor mu Sizi gorunce maskelerini duzelttiler. Şurada bunaldım, bir dakika oturmak istedim. Eğer vicdanın varsa ceza yazmazsın memur beyo dedi. Polis, maske kuralını ihlal eden kişiye ceza yazdı.Denetimlerde kimliksiz dışarıya cıkan ve parkta sigara icerken yakalanan bir başka yaşlı adam ise kimliğinin yanında olmadığını soyledi. 80 yaşında olduğunu soyleyen yaşlı adama polis memuru, 3 sucun var. Hem 65 yaş ustusun hem maske takmıyorsun hem de sigara iciyorsun, gel amca seni karakola gotureceğiz ve kimlik tespiti yapacağızo dedi. Yaşlı adam ise polislere, Ozur dilerim, bir kez ceza yazmayın dedi. Yaşlı adam karakola goturuldu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yusuf CINAR