TUİK'in acıkladığı ekim ayı sanayi uretim endeksi sonuclarını değerlendiren BonaBant Yonetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, "Pandemi doneminde yaşanan bu artışlar, Turkiye sanayisinin ne kadar hızlı bir buyume icerisinde olduğunun gostergesidir" dedi.
Arslan, acıklanan verilere gore, ekim ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi uretiminin 2019'un aynı ayına gore yuzde 10.2 yukseliş gosterdiğini belirterek, "Bu rakamlar ulkemiz adına sevindirici. Tum dunyayı etkisi altına alan pandemi doneminde bile ulkemizde uretimin durmaması, ulke sanayimizin hızlı bir buyume ivmesi yakaladığının acık gostergesi" ifadelerini kullandı.
"Sanayiciler olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz"
Sanayiciler olarak uzerlerine duşen sorumluluğun bilincinde olduklarını vurgulayan Arslan, "Ulkemizde istihdamı, uretimi ve ihracatı arttıracak calışmaların ne denli onemli olduğunu biliyoruz. Bu bilinc ile hareket ederek uretimimizi inovasyon ile buluşturarak dunya pazarındaki payımızı daha da arttırmanın calışması icerisinde olacağız. İnanıyorum ki, onumuzdeki yıllarda da bu artış aynı hızla devam edecektir" diye konuştu. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı