Almanya'da yaşayan gurbetciler tarafından Turkeli Sahipsiz Hayvanlar İcin Yaşam ve Ozgurluk Derneği'ne 1 arac hibe edildi.
2016 yılında faaliyete başlayan Turkeli Sahipsiz Hayvanlar İcin Yaşam ve Ozgurluk Derneği'ne, Turkelili ve Sinoplu gurbetciler tarafından hasta hayvanların tedaviye ulaştırılmasında kullanılmak uzere 1 adet hafif ticari arac hibe edildi.
Yurt dışında Turkelili ve Sinoplu gurbetciler arasında toplanan destekle satın alınan ve Dernek Başkanı Ayşe Ozdemir'e teslim edilen aracla ilgili Turkelili gurbetci Sabri Ozkan, "Biz yurt dışında yaşayan gurbetciler olarak Turkeli Sahipsiz Hayvanlar İcin Yaşam ve Ozgurluk Derneğini maddi ve manevi destekliyoruz. Son iki uc hafta once bir olaya şahit oldum. O olaydan sonra kendim karar alarak, mutlaka derneğe arac alınması gerekliliğini hissettim. Bir hasta hayvanın acilen veteriner kliniğine gitmesi gerekiyordu ve hicbir Allah'ın kulu yardım etmedi. Hasta hayvanı, 2-3 gun kliniğe goturemediler. Yurt dışında yaşayan gurbetciler olarak bu olay bizleri cok uzdu. Sadece gurbetteki Turkelililer değil, Sinoplu gurbetci hemşehrilerimizle yaptığımız kısa calışma sonucunda istenilen rakama ulaştık. Bu aracın alınmasında katkıda bulunan herkese şahsım adına teşekkur ediyorum. Buraya cenaze dolayısıyla gelerek gurbetcilerimizin katkısıyla toplanan bedelle aracımızı satın alarak teslim ettik" dedi.
Turkeli Sahipsiz Hayvanlar İcin Yaşam ve Ozgurluk Derneği Başkanı Ayşe Ozdemir ise yaptığı acıklamada, "Yıllardır 'canlarımız' icin cabamız ve mucadelemiz devam ediyor. Bireysel calışmalarımızın yanı sıra, arkamızda ayrıca da ekibimiz var. 'Canlarımızın sağlığı' icin her zaman altımızda bir araca ihtiyacımız var. Biz hasta canlarımızı kliniğe ulaştırmak icin ortalama 3-4 bin civarında taksi ucreti oduyoruz. Uzun zamandır bircok gurbetcimiz de bizleri sosyal medyadan takip ediyor. 15-20 gun once uyuzlu bir kopeğimizi veteriner kliniğine ulaştırmak istedik ancak hicbir araba ile aldıramadık. Bireysel de, paramızla da aldıramadık. O gunden sonra gurbetcimiz Sabri Ozkan bizleri arayarak, 'Şahsen yaşanan bu caresizlik kanıma dokundu, Ankara'dan bir hanımefendi Catalzeytin'den taksi tutup hasta kopeğimizi gonderdi biz izledik' dedi ve 'gurbette derneğe arac alınması icin kampanya yapacağız' dedi. Aracın alınmasında destek veren tum gurbetcilerimize teşekkur ederim" ifadelerini kullandı. - SİNOP