"KORONAVİRUSLE MUCADELİMİZDE BUGUN İLK KEZ BİR HASTAMI KAYBETTİM"
Sağlık Bakanlığı'nda basın toplantısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kovid-19 nedeniyle yaşanan olumu duyurması
KABE VE MESCİD-İ NEBEVİ'DE CUMA NAMAZI YASAĞI
Koronavirus tedbirleri nedeniyle ilan edilen sokağa cıkma yasağı sonrası Mekke caddelerinde sessizlik
Kabe ve cevresindeki ibadet yasağı nedeniyle yaşanan sakinlik
Suudi askerlerin trafik denetimleri
Mescid-i Nebevi cevresinde alınan tedbirlerle yaşanan sakinlik
EBA İLE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI
Milli Eğitim Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un EBA TV ile yapılacak uzaktan eğitimle ilgili acıklamaları
Milli Eğitim Bakanı Selcuk'un AA Editor Masası'na katılarak acıklamalarda bulunması
Milli Eğitim Bakanı Selcuk'un TRT-EBA TV'de yayınlanan ilk ders icin cekim yapması
TRT reji ekibi
Mili Eğitim Bakanı Selcuk'un TRT Haber'e acıklamalarda bulunması
Milli Eğim Bakanı Selcuk'un TRT-EBA TV'de ortaokul ve liseler icin ilk dersi vermesi
TRT-EBA TV'de liseler icin Turkce dersi
TRT-EBA TV'de 5. sınıflar icin Turkce dersi
TRT-EBA TV'de 1. sınıflar icin Matematik dersi
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, G20'DE KORONAVİRUS'LE ORTAK MUCADELE CAĞRISI YAPTI
G20 Liderler Olağanustu Zirvesi
Tarabya'daki Huber Koşku
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video mesajı
"BİZ BİZE YETERİZ TURKİYEM" KAMPANYASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Turkiyem" kampanyasını başlatması - "Koronavirusle mucadelemizde bugun ilk kez bir hastamı kaybettim" (18 Mart)
ANKARA - Turkiye'de Kovid-19 nedeniyle ilk olum gercekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşanan ilk kayıptan duyduğu uzuntuyu duzenlediği basın toplantısında "Bu gece sizi ve butun halkımızı gercekten uzen bir haberi, aynı uzuntuyu hissederek bildireceğim. Bu cumleyi bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kurmak istiyorum. Koronavirusle mucadelemizde bugun ilk kez bir hastamı kaybettim." sozleriyle dile getirdi.
Kabe ve Mescid-İ Nebevi'de Cuma namazı yasağı (20 Mart)
MEKKE/MEDİNE - Suudi Arabistan makamları, Kovid-19 nedeniyle Mekke'deki Haremi Şerif ve Medine'deki Mescidi Nebevi'de namaz kılmaya yasak getirdi.
EBA ile uzaktan eğitim başladı (23 Mart)
ANKARA - Yeni tip koronavirus nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından ilkokul, ortaokul ve lise oğrencileri icin TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uzerinden yapılan "uzaktan eğitim" Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un verdiği ilk dersle başladı. Selcuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı uzaktan eğitim platformu EBA'da herhangi bir sınav ve notlama sisteminin olmadığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de koronavirusle ortak mucadele cağrısı yaptı (26 Mart)
İSTANBUL - G20 Liderler Olağanustu Zirvesi, Kovid-19 gundemiyle video konferans yontemiyle gercekleştirildi. Zirveye Tarabya'daki Huber Koşku'nden iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında insanlığın tamamı rahat bir nefes alıncaya kadar tum ulkeleri adil şekilde kuresel sağlık kriziyle mucadeleye katılmaya davet etti.
"Biz Bize Yeteriz Turkiyem" kampanyası (30 Mart)
İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19'la mucadele kapsamında yapılan yardımlara devletin onculuk etmesinin gerektiği gorulduğu icin "Biz Bize Yeteriz Turkiyem" adı altında Milli Dayanışma Kampanyası'nın başlatıldığını acıkladı. Kampanyayı 7 aylık maaşını bağışlayarak actığını ifade eden Erdoğan, bu surec icinde en buyuk katkıyı da iş adamlarından ve hayırseverlerden beklediğini belirtti. "Biz Bize Yeteriz Turkiyem" kampanyasında 2 milyar 76 milyon lira toplandı.