Patlıcan musakka nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı, MasterChef izleyicilerinin buyuk bir merakla araştırdığı konular arasında yer almaya başladı. Turk mutfağının herkes tarafından sevilen lezzetleri arasında yer alan patlıcan musakka tarifini sizler icin derledik. Peki, Masterchef: Patlıcan musakka nasıl yapılır? 14 Aralık MasterChef 2020 patlıcan musakka malzemeleri ve yapılışı?
[h=3]PATLICAN MUSAKKA MALZEMELERİ[/h]4 adet orta boy patlıcan

350 gr kıyma
3 adet carliston biber ya da koy biberi
2 adet domates (rendelenmiş ya da kucuk doğranmış)
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
1 yemek kaşığı salca
1 cay bardağı sıcak su
[h=3]PATLICAN MUSAKKA TARİFİ[/h]İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.
Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
Patlıcanlar kızardıktan sonra yağını cekmesi icin havlu pecete uzerine cıkartın.
Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun.
Biraz kavrulduktan sonra sonra kucuk doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salcayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Domates suyunu cekince 1 cay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu cekene kadar pişirin.
Tencerenin dibine patlıcanları dizip, uzerine kıymalı karışımı dokun.
1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Ozleşmesi icin biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.