MasterChef 14 Aralık yayınlanan bolumde yarışmacıların anneleri, arkadaşları ve yakınları ile birlikte yaptıkları yemekler ile juri karşısına cıkacaklar. MasterChef Emir'in yemeği deniz mahsullu makarna nasıl yapılır? 14 Aralık MasterChef lezzetleri! En lezzetli deniz mahsullu makarna tarifi!
[h=3]MASTERCHEF EMİR'İN YEMEĞİ DENİZ MAHSULLU MAKARNA NASIL YAPILIR?[/h]Malzemeler;

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2o adet midye
20 adet kum midyesi (littleneck clams)
10 adet deniz tarağı (scallops)
12 adet jumbo karides (başsız, kabuklu)
2-3 diş sarımsak
5-6 tane taze fesleğen yaprağı
1 su bardağı beyaz sek şarap
1 adet (796 ml/ 28 oz) konserve domates ya da 2 su bardağı taze domates (kabuğu soyulmuş ve yemeklik doğranmış)
1 tutam kırmızı pul biber
Deniz tuzu
Taze cekilmiş karabiber
1-2 yemek kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)
1 paket spaghetti ya da linguine (900gr)
Yapılışı;
Makarnanızın suyunu koyun.
Makarna haşlanırken, buyuk boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip 30 saniye kadar kavurun.
1 su bardağı beyaz şarabı ilave edip, 1 dakika, alkolu ucana kadar kaynatın.
Domatesleri, pulbiberi, tuzunu ve irice doğranmış fesleğenleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, domatesler eriyip suyunun coğunu cekene kadar pişirin (1 paket makarna ile karıştırdığımızda yetecek kadar suyu kalmalı).
Sırası ile once kum midyelerini koyup 2-3 dakika pişirin, sonra midyeleri ve karidesleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, midyelerin ağzı acılıp, karidesler pembeleşene kadar, ara sıra tencereyi salla-yarak pişmeye bırakın.
Bu arada teflon tavaya biraz tereyağı koyup, deniz taraklarını arkalı onlu kızartın.
Haşlanıp suzulmuş makarnayı buyuk boy bir servis tabağına alın, uzerine deniz urunlu sosu , deniz taraklarını ve maydanozları koyup, taze karabiber cekin ve sıcak servis yapın.