
Turk mutfağının hemen hemen herkes tarafından buyuk bir beğeniyle tuketilen lezzetleri arasında yer alan tas kebabı tarifini sizler icin derledik. İcinde bulunan protein dolu etler ve sebzelerle herkesin beğenerek tuketeceği tas kebabını yapmak oldukca kolay. Peki, Tas kebabı tarifi, nasıl yapılır? Masterchef: Tas kebabı tarifi, nasıl yapılır? 14 Aralık MasterChef 2020 tas kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı nedir? 14 Aralık MasterChef 2020 tas kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı.
[h=3]TAS KEBABI MALZEMELERİ[/h]500 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet patates
1 adet havuc
1 yemek kaşığı domates salcası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
Kekik
Karabiber
Tuz
[h=3]TAS KEBABI YAPILIŞI[/h]Tencereyi ocağa alın ve tereyağını eritin.
Eti ekleyin ve suyunu salıp cekene kadar kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayın ve sarımsakları soyup tencereye ekleyin.
Renk alana kadar et ile beraber kavurun.
Ardından salcayı ekleyip karıştırın.
Uzerine sıcak suyu ilave edin.
Havuc ve patatesleri de kup kup doğrayıp ekleyin.
En son yemeğinizin uzerine baharatları serpip kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
Sos kıvamına gelince yemeğiniz hazır olacaktır.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...