
Patlıcanın kıymayla buluşmasından oluşan eşsiz bir lezzet olan karnıyarık tarifini sizler icin derledik. Hemen hemen herkesi sevdiği bir lezzet olan karnıyarık oldukca tuketilen bir lezzettir. Peki, Karnıyarık nasıl yapılır? Masterchef: Karnıyarık nasıl yapılır? 14 Aralık MasterChef 2020 karnıyarık tarifi ve malzemeleri nelerdir? Puf noktaları nelerdir? 14 Aralık MasterChef 2020 karnıyarık tarifi ve malzemeleri...
[h=3]KARNIYARIK MALZEMELERİ[/h]4 kemer patlıcan
200 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 soğan
2 carliston biber
1 kırmızıbiber
1 domates
1 yemek kaşığı domates salcası
Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kızartmak icin
Ayciceği yağı
Uzeri icin
Domates
Biber
[h=3]KARNIYARIK YAPILIŞI[/h]Patlıcanları alacalı soyup orta kısmını bıcakla cizin ve tuzlayarak 10 dakika bekletin.
Sudan gecirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı, biberleri, salca ve doğranmış domatesi ilave edin.1.5 su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber ila tatlandırın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Suyunu suzdurup icine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
Patlıcanları fırın kabına dizip iclerine kıymalı karışımı doldurun. Uzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Karnıyarığı pirinc pilavı ve ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
[h=3]KARNIYARIK PUF NOKTALARI NEDİR?[/h]Tarife başlamadan once patlıcanları tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletin. Bu sayede acılıkları gidecektir.
Patlıcanları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Boylece fazla yağını suzebilirsiniz.
İc harcı cok doldurmamaya ozen gosterin. Patlıcanlar piştiğinde harcın dokulmemesi gerekir.
Hazırladığınız patlıcanları tencerede veya fırında pişirebilirsiniz.