4 Kasım'da koronavirus teşhisi konulan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, koronavirusu yenerek gorevine başladı. Belediye binası onunde Belediye personelinin karşılamasıyla 40 gun sonra gorevine yeniden donen Ercengiz, tedbirlere uyulmazsa vatandaşların canlarının yanmaya devam edeceğini soyledi.
Koronavirusle mucadelede en onemli konulardan birisinin aile ziyaretlerine ara vermek olduğuna değinen Ercengiz, "Bu virusten nasibini almış bir yurttaş olarak baktığımız zaman gecen sure icerisinde hem ruhen hem de bedenen bazı sıkıntılara sebep olduğunu soyleyebilirim. Bu hastalığı en hafif gecirenden en ağır gecirenine kadar mutlaka bir takım sıkıntıları herkes uzerinde yaşıyor. Onemli olan hasta olmamak, hasta olmamak icin mucadele etmek. Mucadelemiz bence bu yonde olmalı. Bununda şuan da elimizde en buyuk verisi, hastalığı bulaştırmamak uzere almamız gereken onlemler, tedbirlerdir. Maske kullanımını artık bir kultur haline getirdiğimize inanıyorum. Mesafe konusunda her ne kadar bir takım uyarılarımız devam etse de halkımızın bu kurala da uyduğuna inanıyorum. Fakat temas konusunda hala istediğimiz noktada değiliz. Sosyal bir ulusuz. Yakın teması seviyoruz. Eş, dost, akraba ziyaretini ya da birlikte yaşam kulturunu devam ettirmeye calışıyoruz. Bu donem buna biraz ara vermek lazım. Cunku kayıtlara gecen haliyle en cok bulaşım aile ici ortamlarda veya birlikte yaşanılan alanlarda olduğunu goruyoruz. Bu yuzden sosyal mesafe kuralına uyarak, birbirimizden biraz uzak durmalıyız. Eski sağlıklı gunlerimize kavuşmalıyız. Cok şukur ben sağlığıma kavuştum. Herkesin de sağlığına kavuşmasını diliyorum. Kimsenin hasta olmaması temel hedefimiz. Beraber hep birlikte kurtulmak en buyuk umudumuz, dileğimiz, arzumuz" dedi.

Koronavirusle mucadelede bağışıklık sistemini guclu tutmak gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Ercengiz, "Elbette beslenme bozuklukları bircok hastalığın sebebi olabilir. Tum virusler, bağışıklık sisteminin zayıfladığı ortamlarda ortaya cıkar. Vucudun beslenmesi, bağışıklık sisteminin zayıflaması da bunlardan bir tanesidir diye duşunuyorum bir eczacı olarak. Bağışıklık sistemini guclu tutmak zorundayız. Bağışıklık sistemi ne kadar guclu olursa bu virus mucadelede o kadar zayıf kalıyor. Bağışıklık sistemini guclu tutalım derken gidip eczaneden avuc dolusu ilac alalım anlamında soylemiyorum. Birincisi duzenli uyku, ikincisi varsa zararlı alışkanlıklardan kurtulmak, ucuncusu de dengeli beslenmek. Bunlara dikkat etmekte fayda var" diye konuşu.
"Hastalığın siyaseti olmaz"
Burdur'da 35 mahallede vaka olduğundan soz eden Ercengiz, son birkac ay icerisinde vakaya dayalı olum sayısında artış olduğunu soyledi. Koronavirusle mucadelede vatandaşlara buyuk işler duştuğunu ifade eden Ercengiz, "İş yurttaş olarak bizde başlıyor, bizde bitiyor. Devlet onlemleri alır, kamu gorevlileri bu onlemleri uygulamak icin elinden geleni yapar ama vatandaş eğer devleti kandırdığını zannedip bu onlemlere uymazsa maalesef sonuc hic istemediğimiz gibi olur. Bu anlamda da milletimizin, devletimize yardımcı olmasını ben yurekten diliyorum. Siyaset ustu bir durumdan bahsediyoruz. Burada insan hayatı cok onemli. Derdimiz insanı yaşatmak. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Şiarımız bu. İnsan icin mucadele edeceğiz." diyerek vatandaşların kurallara uymasını gerektiğinin altını cizdi. - BURDUR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı