Diyarbakır'ın Sur ilcesinde yaşayan 33 yaşındaki Nurettin Buyum, sosyal medya uzerinden topladığı ve yaptığı takıları takas ederek aldığı oyuncakları gittiği koylerde cocuklara dağıtarak yuzlerini gulduruyor.
İlcenin Cami Nebi Mahallesi'nde yaşayan Buyum, farklı yerlere olan merakı nedeniyle otostopla Turkiye'yi gezmeye başladı.

Koylerde evlere misafir olan, ev işlerinde vatandaşlara yardım eden Buyum, cocukları mutlu etmek icin oyuncak hediye etme kararı aldı.
Daha once taşlarla tasarladığı kolye, bileklik, tespih gibi urunleri satarak elde ettiği gelirle Turkiye'yi gezen Buyum, yaptığı urunleri oyuncaklarla takas ederek cocuklara dağıtmak icin sosyal medya uzerinden "Bir cocuk da sen mutlu et" kampanyasını başlattı.
Takılardan elde ettiği ve sosyal medya uzerinden kendisine gonderilen oyuncakları toplayan Buyum, Diyarbakır'ın yanı sıra gittiği bir cok ilde ziyaret ettiği koylerde cocuklara hediye vermeye başladı.
Buyum, oyuncak goturduğu koylerde kendisine hediye edilen bal, ceviz, elma gibi urunleri de satarak aldığı oyuncakları yine cocuklara ulaştırıyor.
Şu ana kadar 275 ilcedeki yuzlerce koye giderek cocukların yuzunu gulduren Buyum, bu kapsamda Bitlis'in Hizan ilcesine bağlı Sarpkaya koyunde cocuklara kırtasiye malzemesi ve oyuncak dağıttı.
"10 oyuncağa bir kolye veriyordum"
Buyum, AA muhabirine yaptığı acıklamada, babasını erken yaşta kaybettiğini, otostopla Turkiye'yi gezdiği icin cevresindekilerin kendisine "Garip Seyyah" lakabını taktığını soyledi.
81 ildeki 2 binden fazla koyu dolaştığını, insanların evine konuk olduğunu belirten Buyum, şoyle konuştu:
"Koy evlerinde kaldığım zamanlarda cocukların elinde hic oyuncak olmaması beni uzuyordu. Merkeze gittiğimde kendi imkanlarım doğrultusunda kaldığım evdeki cocuklara oyuncak alıyordum. Sosyal medya uzerinde 'Canım ailem' dediğim takipcilerimle bu durumu paylaşarak sadece kaldığım evin cocuklarına değil de tum koydeki cocuklara oyuncak istedim. 'Sizler de bir cocuğu sevindirmek istemez misiniz?' diye sordum. Kullanılmış oyuncak ya da eşya olsa bile kabul ettim. Kendim bir şeyler yapmaya başladım. Esnaftan topladığım bakır, kehribar, tahta gibi fazla parcaları toplayarak cocuklar icin işledim. Yaptığım kolye ve hediyelik eşyaları oyuncak karışlığı satmaya başladım. 10 tane oyuncağa bir bileklik ya da oyuncak karşılığı bir kolye veriyordum."
"Bu yoldaki tek menfaatim cocukların guluşu"
Vatandaşlarla koylerdeki cocuklar arasında bir kopru vazifesi gorduğunu aktaran Buyum, insanların kendisine ceşitli hediyeler verdiğini, bunları da oyuncak karşılığında sattığını ifade etti.
Sadece oyuncak karşılığı takasta bulunduğunu soyleyen Buyum, sozlerini şoyle tamamladı:
"Kimseden bir kuruş para almam. Oyuncak gonderen insanları ya hediyelerle ya da cocukların guluşuyle mutlu etmişimdir. Bu yoldaki tek menfaatim cocukların guluşu. Her gecen gun guluşleri coğaltıyoruz. Cocukların guluşleri coğalırsa yarınlar bizim olacak. Koydeki bir cocuğa hediye ettiğim oyuncağın yarattığı mutluluk dunyaya bedel.
Sadece Hizan'da 37 koy ve 13 mezraya giderek bine yakın cocuğun mutluluğuna vesile oldum. Diyarbakır'da ise 578 koyun tamamına giderek oyuncak ve hediyelik eşya dağıttım. Bazı koy okullarına masa tenisi, oyun sahaları yaptırdım. Bir oyuncağa hasret buyudum. Cocukların benim yaşadıklarımı yaşamasını istemedim. Diyarbakır ve cevre illerde 85 bisiklet dağıttım."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Okur