Muş'un Malazgirt ilcesinde bahcede oynarken tandıra duşerek ayak, bacak ve sırtında 2. ve 3. derece yanıklar oluşan 3,5 yaşındaki Havva Akar, Erzurum'da tedavi oluyor.
İlcenin Cicekveren koyunde yaşayan 5 cocuk babası Burhan Akar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, eşi ile 23 gun once ekmek pişirmek icin bahcedeki tandırı yaktıklarını soyledi.

Kızı Havva'nın bahcede oyun oynadığını ifade eden Akar, "Bahcenin dışında mangal yakmıştım. Mangala bakmak icin cıktığımda kızım da annesinin peşine mutfağa gidiyordu. Sonra 'baba' diye bağırma sesi gelince koşarak bahceye gittim ve kızımın tandıra duştuğunu gordum." dedi.
Akar, kızını tandırdan cıkardıktan sonra 112 Acil Servis ekibini arayarak yardım istediğini anlattı.
Akar, kızının ekipler tarafından Malazgirt Devlet Hastanesine kaldırıldığını ve burada yapılan ilk mudahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine sevk edildiğini belirtti.
"Dikkatsizliğimiz yuzunden kızımız tandıra duştu"
Kızının vucudunda ciddi derece yanıklar olduğunu aktaran Akar, şoyle devam etti:
"Tandır yerde olduğu icin cocuk bahcede oynarken gormuyor ve icine duşuyor. Herkes cocuklarına cok dikkat etsin ve iyi baksın. Kızımız dikkatsizliğimiz yuzunden tandıra duştu. Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın. Eşimle daha dikkatli olsaydık, boyle duruma duşmezdik. Cocukları tandırdan ve sobadan uzak tutun. Burada doktorlarımız, personel ve hastane imkanları cok iyi, hepsinden Allah razı olsun. Tedavimiz guzel geciyor. Devletimiz, milletimiz var olsun."
Kaynak: Anadolu Ajansı / İlhami Erkılıc