Engelli Kamu Personeli Secme Sınavı veya kısa adıyla EKPSS sonucları onumuzdeki gunlerde acıklanması bekleniyor. Peki EKPSS ne zaman acıklanacak? Başvurular nasıl yapılıyor? EKPSS sınav sonucları acıklandı mı? Gunu belli mi?
[h=3]EKPSS NE ZAMAN ACIKLANACAK?[/h]Engelli Kamu Personeli Secme Sınavı (EKPSS) sonucları OSYM tarafından acıklanan sınav takvimine gore 17 Aralık 2020 tarihinde acıklanacaktır. Yani EKPSS sınav sonucları 17 Aralık Perşembe gunu acıklanması bekleniyor. Saati ise henuz kesin değil. Gun icerisinde acıklanması beklenmektedir.

[h=3]EKPSS SINAV SONUCLARI SORGULAMA EKRANI[/h]EKPSS sınav sonuclarına OSYM'nin resmi web sitesinden bakabilirsiniz. "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden sınav sonuclarınızı sınavın acıklanacağı gun oğrenebilirsiniz.
EKPSS SINAV SONUCLARINI OĞRENMEK İCİN TIKLAYINIZ...
[h=3]EKPSS NEDİR?[/h]Engelli Kamu Personeli Secme Sınavı veya kısa adıyla EKPSS, resmî gazetede yer alan "Ozurlu" tanımı yerine "engelli" ibaresinin kullanılması hukmune gore ; OSYM 2014 sınavlar takviminde OMSS tanımı yerine Engelli Kamu Personeli Secme Sınavı (EKPSS) tanımı resmî olarak kullanılmıştır.
[h=3]EKPSS TARİHCESİ[/h]Ozurlu Memur Secme Sınavı (OMSS), ozurlu (engelli) statusundeki lise ve universite mezunlarının atama amacıyla tabi tutulduğu sınav.
3 Ekim 2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmi Gazete ile yururluğe giren yonetmeliğe gore, bu sınav ortaoğretim, on lisans veya lisans diplomasına sahip olan ozurluler icin eğitim durumları ve ozur gruplarına gore hazırlanan sorularla ve sınava girecek kişilerin ulaşabilirlik şartları goz onune alınarak yapılır. Belirtilen eğitim seviyesi dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 41 inci maddesine gore asgari eğitim şartını sağlayanlar, kura sistemiyle alınır.
Sınav veya kura sonucunda yerleştirme yapılacak olan kurum tarafından oluşturulan 5 kişilik bir komisyon kişinin fiziki engel durumunu, yapacağı işin fiziki gerekliklerine uygun olup olmadığı yonunden değerlendirir, sınavda yuksek puan almış olmak tek başına atama icin hak sağlamaz.