Rize'de destek olmak icin eşinin yanında işe başlayan 52 yaşındaki iki cocuk annesi Birsen Akgun, işini sevince 25 yıldır mermer ustalığı yapıyor. Mezar taşı yazarak başlayan Akgun işi sadece mezar taşı yazmayla bırakmadı ve şimdi ise koca mermerleri olcuyor, kesiyor, zımparalıyor.
Aslen Ordulu olan ve maddi zorluklar nedeniyle İstanbul'dan ailesiyle beraber Rize'nin Ardeşen ilcesine taşınan Birsen Akgun, işinde titizlikle calışarak değme ustalara taş cıkartıyor. İlk başlarda zorlansa da pes etmeden işi eline alan Akgun "25 yıldır bu işi yapıyorum. İlk once eşimle mezar taşı yazarak başladım. Sonrasında zımpara yapmaya, taş kesmeye başladım. Şuanda hepsini yapabiliyorum. Dukkanda işciden oturu sorunumuz da oluyor, işci bulamıyoruz fazla, o nedenle eşime yardım edip katkıda bulunuyorum. Neticede taştır, ağır iş ama gucumun yettiği kadarını kaldırıyorum. Ustamla veya cırakla beraber kaldırıp tezgaha koyuyoruz sonra zımparasını, kesmesini yapıyorum. Bir gun usta gelmediyse bile gelen muşterinin işini gorup onun ihtiyacını karşılayıp gonderebiliyorum" dedi.

Kadınlara 'Sizde calışın' diyerek seslenen Akgun sozlerine "Kadınların her konuda her işte calışmasından yanayım. Kendi ayaklarının uzerinde durmasından yanayım. Herkes calışsın yani, insan sosyalleşiyor, aile butcesine katkıda bulunuyor. Genc yaşta yapıp yaşlılıkta rahat yaşamak istiyorsan calışacaksın. Ben boyle calışarak 29 yıldır 2 cocuk buyuttum. Cok şukur başımda evim var, arabam var, her şeyim var. Şuan gelirim iyi, bunu yapmasam olabilir ama seviyorum bu işi. Gucum yettiği surece 80 yaşına kadar da yaparım" şeklinde devam etti. - RİZE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı