Arcelik AŞ, Hitachi LTD'nin yurt dışı operasyonlarının satın alınması icin goruşmelerin devam ettiğini, konuya ilişkin herhangi bir yonetim kurulu alınmadığını ve bağlayıcı hic bir sozleşmenin imzalanmadığını acıkladı.
Arcelik, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan duyurusunda Hitachi LTD'nin satın alınmasına ilişkin bazı basın kaynaklarında yer alan iddialarla ilgili acıklamada bulundu.

Acıklamada, gelişmekte olan pazarlardaki buyume stratejisi doğrultusunda, şirket satın almaları, ortaklıklar ve iş birliği alternatiflerinin değerlendirilmesine yonelik calışma ve goruşmelerin Arcelik tarafından her zaman yapılabildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Bu cercevede, Hitachi LTD ile de goruşmeler devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yonetim kurulu kararı alınmamış, bağlayıcı bir sozleşme imzalanmamıştır. Bu kapsamda konuya ilişkin detaylar henuz tam olarak netleşmemiş olup goruşmelerin sonuclanarak konuyla ilgili yonetim kurulu kararı alınması ve/veya bağlayıcı sozleşme imzalanması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Ozel Durumlar Tebliği'ne uygun olarak gerekli acıklamalar yapılacaktır."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Murat Aslan