Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın, Alanyaspor mağlubiyetinin ardından, "Kazanıp hedefe yaklaşmak isterdik ama bu hafta icin mumkun olamadı" dedi.
Super Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Macın ardından duzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın, macı kaybettiklerini icin uzgun olduklarını soyledi. Yalcın, "İki takımın da zaman zaman aldığı oyun ustunluğuyle dengeli bir mac oldu. Oyunun ilk başlarında etkili değildik ama etkili olmamıza rağmen net pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıya hamlelerle başladık. İkinci yarı 20-25 dakikalık bolumde cok iyi oynadık ve pozisyonlara girdik. Golu bulabilseydik oyun cevirme şansımız cok yuksek olurdu ama gol bulamadık. Gol bulamayınca tabii Alanyaspor da guclu bir takım. İyi oyunculara sahip, ofansif hatta cok onemli oyuncuları var. Skoru 2-0 yaptılar sonrasında biz bir gol atarak 2-1 yaptık. İlerleyen dakikalarda biz baskı yapmaya calıştık ama cok sonuc vermedi. O yuzden bu haftaki musabakada uzgunuz. Kazanıp hedefe yaklaşmak isterdik ama bu hafta icin mumkun olamadı. Calışıp tekrar eski pozisyonumuzu yakalamaya calışacağız" diye konuştu.

"HAKEM ARKADAŞLAR MAALESEF BU OYUNUN COK UZAĞINDALAR"
Hakem hatalarına da değinen Yalcın, surekli VAR'dan takımının aleyhine verilen penaltılar olduğunu aktardı. Yalcın, "Surekli VAR'dan donen pozisyonlar var. Rıdvan'ın ağzı burnu dağıldı, hakem sarı kartla geciştirdi. Yani oyunu oynamakta cok zorlanıyoruz. Cok hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum ama hakem arkadaşlar maalesef bu oyunun cok uzağındalar. Oyunun doğallığı Turkiye'de tamamen kayboldu. VAR sistemi devreye girdikten sonra artık oyun VAR'da oturan arkadaşların kararına gore şekilleniyor oyun maalesef bunu soylemek zorundayım. Cunku biz başka macları da takip ediyoruz. Bizim daha lehimize verilen bir VAR karar ben daha gormedim. Herhalde bir Trabzon macında penaltı verildi. Kasımpaşa macında 2 yuzde yuz pozisyon var ama arkadaş VAR'a gidip bakmadı bile pozisyonlara. Kasımpaşa macındaki pozisyonda top eline carpıyor hakem gidip VAR'da bile değerlendirmiyor. Bu gunku macta topu gormeye Raşit arkası donukken top eline carpıyor hemen VAR'dakiler cağırıyor ve zart diye penaltıyı veriyorlar. Bir takımın kaderiyle oynamak bu kadar kolay mı? Kural bu oyununda bir doğası var. Bu kadar ucuz ve bu kadar kolay penaltılar verirsen Turkiye'de maclar cok adaletli bir şekilde cereyan etmez. Maalesef bu konuda cok sıkıntılıyız. Buradan MHK'ya sesleniyorum. Futbol hakem arkadaşlara futbolu oğretirsiniz, bu oyunun nasıl oynandığını mı oğretirsiniz, bilmiyorum neyi oğrenirsiniz ama en azından lutfen boyle mac yonetmemelerini sağlayın" acıklamasında bulundu.
"BU ŞEKİLDE OLMAMALI"
Bir gazetecinin kendisinin mac sırasında bircok pozisyona itiraz ettiğini sorması uzerine yanıt veren Yalcın şunları soyledi: "4'uncu hakem arkadaş surekli bana 'konuşma, bana itiraz etme' diyor. Ben ne iş yapıyorum kenarda? İtiraz etme hakkım yok mu? Konuşma hakkım yok mu? Hakaret etmiyorum, saygısızlık yapmıyorum, kufur etmiyorum hakeme. Peki, pozisyonlara itiraz da mı etmeyelim? Rakibe 25 tane faul verdi, 2 tane faul vermedi bize. İtiraz etmeyelim mi? Kac tane sarı kart pozisyonu var. Larin'e gosterilen sarı kart var Fenerbahce macında, şimdi diyor ki sarı kart pozisyonuna 'avantaj yok, kural oyle' diyor bize Bize uyguladınız o kuralı, bize gosterdiniz. Burada mı o kural işlemiyor. Bize oteki macta gayet guzel işledi o kural. Bu macta işlemiyor o kural. ya da kuralları oğretin bu arkadaşlara. ya kuralları bilmiyorlar ya da yarısı biliyor yarısı bilmiyor bu kuralları ve maalesef hakemlerden cok dertliyiz, sıkıntılıyız. Kesinlikle bunun macı kaybetmemizle alakası yok. Ama sen oyunun gidişatında hicbir şey olmayan macta durup dururken VAR'a gidip penaltı verirsen oyunun şekli bir anda değişir. Kazanabileceğim macı kaybettiriyorsun sen. Benim psikolojimi duşuruyorsun, maalesef oyuncularımın motivasyonunu duşuruyorsun. Bu şekilde devam etmez. VAR'ı kaldırın yani cok onemli değil. Hic olmazsa hakem hata yapsın. Hakem hata yaptı diyelim. Penaltıyı yanlış versin, ofsaytı kacırsın. Oyunun butun doğallığı gitti. Tamamen VAR'da oturan arkadaşların zevkine gore mac oynuyor herkes. ve en dertli taraf biziz. Gecen yıl da başımıza geldi. Bu sene de başımıza gelmeye devam ediyor. Biz nasıl yarışmacı takım olacağız? Yani sen boyle durup dururken, hicbir şey olmayan pozisyonlarda zart diye cağırıp penaltı noktasını gosterirsen oyunun doğallığı gitti. Doğallık falan yok. O yuzden cok dertliyiz, cok uzgunuz. Mac kaybedebiliriz, doğal. Alanyaspor da iyi bir takım. Tabii ki bizi yenebilir Alanyaspor, cok normal bir sonuc bu ama bu şekilde olmamalı."
(Erdal Anak/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı