Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hukumet yetkilileri ile gercekleştirdiği toplantıda, Rusya'da son donemde şeker, ayciceği yağı ve sebze gibi temel gıda urunlerinde yaşanan fiyat artışlarını değerlendirdi.
[h=3]"ŞAKA DEĞİL DERHAL ADIM ATILMALI"[/h]Putin, ulkede son donemde gıda fiyatlarında yaşanan sert artışı eleştirerek, "İşsizliğin arttığı, gelirlerin duştuğu koşullarda, temel urunler pahalı hale geliyor. Bu konu bir şaka değil, derhal adım atılması gerekiyor." dedi.

Rusların harcanabilir reel gelirlerinin yuzde 4,3 duştuğune işaret eden Putin, "Şeker fiyatları ise yuzde 71 arttı. İnsanlar temel gıdaya harcayacak paraları olmadığı icin kendilerini sınırlandırıyorlar. Yetkililer ne yapıyor? Bu durum bir şaka değil, derhal adım atılması gerekiyor." diye konuştu.
[h=3]"BANA MASAL ANLATIYORSUNUZ"[/h]Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov'un "durumu takip ediyoruz" sozlerine de tepki gosteren Putin, "Şeker fiyatları aylardır artıyor, 'takip ediyoruz' diyorsunuz. İşsizliğin arttığı, gelirlerin duştuğu koşullarda, temel urunler pahalı hale geliyor. Siz de bana masal anlatıyorsunuz. Bu konularda yine toplantılar mı yapacaksınız, ne yapacaksınız?" diye sordu.
Putin, fiyat artışlarına ilişkin gecen hafta yaptığı acıklamada, "Sovyetler Birliği'nde her şey vardı, ancak herkese yetecek kadar yoktu. Şimdi ise insanların belirli urunleri piyasada gorduğumuz fiyatlarla satın almak icin yeterli parası olmayabilir. Boyle olmamasına dikkat edin." uyarısında bulunmuştu.
Rusya Başsavcılık ofisi, fiyat artışlarına ilişkin yaptığı soruşturmada, şeker fiyatlarının yuzde 71,5, ayciceği yağının yuzde 23,8, un fiyatlarının ise yuzde 12,9 arttığını acıklamıştı.