Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, pandemide pik doneminin devam ettiğini belirterek, herkesi daha dikkatli olmaları noktasında uyardı.
Kastamonu Belediyesi hizmet binasında duzenlediği toplantıda gundemi değerlendiren Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, korona virus hastalığına yakalananlara gecmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Pandemi surecinde oğrendim ki basın mensuplarımızda da Covid pozitif vakaları var. Hepsine gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizim de bazı birimlerimizde Covid sebebiyle ciddi sayıda eksikliğimiz var. Esnek calışmaya da gectik, mesai saatlerini de ayarladık ancak halen vaka sayısında pik devam ediyor. Henuz durağan safhaya gecmedik. İnşallah en kısa zamanda bunu da atlatmış oluruz" dedi.
Vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları noktasında uyaran Başkan Vidinlioğlu, "Basında yer yer rastlıyorsunuz. 'Ben demiştim' diyen bir suru kişiler ve siyasiler var. Fakat herhalde bu konuda ben demiştim demeye en fazla hakkı olan benimdir diye duşunuyorum. Ben demiştimden ziyade ben zaten yapmıştım. Turkiye'de ilk vakanın cıkması 11 Mart iken Şubat ayının son haftası itibarıyla coktan tedbirleri alıp uygulamaya koymuştum. Tabii oyle oldu boyle oldu sonucta bugunlere geldik. O surecin hemen başlangıcında birkac oneride bulunmuştum. Bu onerilerden bir tanesi ozellikle surecin buraya evrilme ihtimalini ongorerek hem sağlık calışanlarımızı koruma adına hem de vatandaşlarımızı korumak adına Covid hastalarıyla diğer poliklinik hastalarını ayırmak adına hastalar da taburcu edilmişken Rehabilitasyon Hastanesi'ni Devlet Hastanesi'nin poliklinik hizmetlerine tahsis edelim, Devlet Hastanesi'ni ise pandemi hastanesi olarak işlevlik kazandıralım demiştim. O gunku şartlarda bu oneri olmadı. Bu gunden sonra olması da zor. Cunku cok sayıda sağlık calışanımız da tıpkı basın mensuplarımız ve belediye calışanlarımız gibi Covid pozitif durumda. Şu anda zaten sayı olarak iki hastaneyi birden cevirmek mumkun değil. Buradan vatandaşlarımıza uyarımızı yinelemek istiyorum, maske, mesafe ve hijyen kuralına uyalım" diye konuştu.
"Pandemi başından bu tarafa uzerimize duşeni yaptık"
Pandeminin başından itibaren uzerlerine duşeni fazlasıyla yaptıklarına işaret eden Başkan Vidinlioğlu, "Pandemi sureci başından bu tarafa olağan dışı durumlarda olağandışı şartlar gecerlidir. Biz kiraları oteledik. Bir kısmını hic almadık. Meclis kararımız var. Su ile ilgili icra noktasında işleme konulmadı. Bu konu da 5 yıllık su borcu olan var. Bunu affetme yetkisi bende yok. Ferdi borc değil kamu borcu. Defaten uyarılarda bulunduk. İşlemler başladı ancak sular kesildi demek değil. Dosyalar şuan beklemede. Elektrik odenmediğinde kesiliyor, doğalgaz odenmediğinde kesiliyor. Bakın biz kesmedik ancak odenecek bu borclar. Yapılanmayı başlattık inşallah yapılandırır borcu olanlar da konu hızla cozulmuş olur. Tekrar soyluyorum kamu alacağını benim affetme gibi bir yetkim yok" şeklinde konuştu.
"Pandemi başında Uğurlu ve Ballıdağ'ın işlevlik kazandırılması gerektiğini soylemiştim"
Uğurlu ve Ballıdağ Hastaneleri hakkında da değerlendirmede bulunan Vidinlioğlu, şoyle konuştu:
"Pandemi başında yine Uğurlu Hastanesi ve Ballıdağ konusunda da buralara işlevlik kazandırılması gerektiğini gundeme getirmiştim. Şartlara zorlayarak yeni yoğun bakım uniteleri oluşturmaya, yatak sayılarını arttırmaya calışıyoruz. Tabii gonlum istiyordu ki bu surecin en başından itibaren bir one alınmışlık olsun. Şehir tek ses halinde bunları dile getirmiş olsun. Bu anlamda Uğurlu ve Ballıdağ'a bir ivme kazandıralım"
"Pandemi cok ciddi bir kulfette getiriyor"
Pandeminin kendilerine cok ciddi bir kulfette getirdiğine dikkat ceken Başkan Vidinlioğlu, "Pandemiyle mucadele cok ciddi bir kulfette getiriyor. Belediye olarak bu mucadeleye ayırdığımız butceye hep ilave yapmak zorunda kalıyoruz, cunku yetmiyor. Sokağa cıkma kısıtlamalarıyla birlikte yine esnafımızdan sesler yukselmeye başladı. Yaşanan sıkıntılar dile getiriliyor. Biz hem Sosyal Market'imiz aracılığıyla hem de 153 cağrı merkezimize gelen talepleri değerlendiriyoruz. İmkanı olmayanlara Sosyal Market uzerinden yardım sağlıyoruz. Bu donem itibarıyla sıkıntı yaşayan esnaflarımıza da hayırseverlerden gelen yardımları ulaştırmaya calışıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Ballıdağ Hastanesi, geriatri veya huzurevi haline getirilsin"
Daday Ballıdağ Hastanesinin ise geriatri merkezi ya da huzurevi haline getirilmesi teklifinde bulunan Başkan Vidinlioğlu, şunları kaydetti:
"Ballıdağ Hastanesi'yle ilgili en baştan bu tarafa soylediğim nokta geriatri merkezi veya huzurevi olabileceği yonunde. Pandeminin başında hastane olarak kullanılabilirdi. Bu noktada binanın sağlamlığı noktasında şupheler vardı. Cok zor değil karot calışması yapılır ve binanın sağlamlığı tespit edilebilir. İnşallah Ballıdağ da en kısa surede şehre kazandırılacak. Pandemi başında burayı canlandırabilseydik cok iyi olurdu. Ancak olmadı. Onumuzdeki surec onemli. Ballıdağ icinde bizde uzerimize duşen ne varsa gerekli iradeyi gostermeye hazırız. İnşallah ihale ve satışlarda hızlı sonuc alınır ve şehrimize bu yatırımlar kazandırılır." - KASTAMONU