Sakarya'da İl ve İlce Milli Eğitim Mudurluğu Basın ve Halkla İlişkiler Şubeleri'nde gorevli personel, oğretmen ve oğrencilere yonelik, 14-18 Aralık tarihlerinde basın, sosyal medya, iletişim ve halkla ilişkiler konularında cevrim ici eğitim duzenlenecek.
İl Milli Eğitim Mudurluğunden yapılan acıklamaya gore, Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde olduğu gibi Sakarya'da da il ve 16 ilce milli eğitim mudurluklerinde kurulan basın ve halkla ilişkiler şubelerinde gorevli personel, oğretmen ve yoneticilere yonelik cevrim ici eğitim planlandı.
Hafta ici her gun saat 20.00'de zoom platformu uzerinden yayınlanacak eğitimleri, alanında uzman isimler verecek.
Yarın başlaması planlanan ilk eğitimde calışanlara, Sakarya Universitesi İletişim Fakultesi Gazetecilik Bolumu Oğretim Uyesi Doc. Dr. Mustafa Bostancı tarafından "Sosyal Medya Okuryazarlığı" konusunda bilgilendirmede bulunulacak.
Eğitimler, 15 Aralık'ta İstanbul Teknik Universitesi Mimarlık Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Husnu Murat Gunaydın'ın "Halkla İlişkiler İcin Başarılı İletişim Yonetimi", 16 Aralık'ta Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Muduru İbrahim Corbacı'nın "Haber Yazımı ve Bulten Hazırlama", 17 Aralık'ta BİK Ordu Şubesi Muduru Engin Kaşdaş'ın "Kurumsal Organizasyon ve Medya İlişkileri" konularında bilgi vermesiyle devam edecek.
Programın son gunu 18 Aralık'ta ise Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bolge Muduru Yucel Velioğlu, "Habercilik ve Haber Dili" konusunda bilgi ve deneyimlerini calışanlarla paylaşacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Onur Orhan