TBMM Genel Kurulunda Sağlık Bakanlığı, Cevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İcişleri Bakanlığının butceleri kabul edildi.
Butce goruşmelerinin 5. turunda, uc bakanlığa bağlı ve ilgili kuruluşlar olan Turkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Mudurluğu, Turkiye İlac ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Turkiye Sağlık Enstituleri Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Mudurluğu, Emniyet Genel Mudurluğu, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Guvenlik Komutanlığı, Goc İdaresi Genel Mudurluğu, Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığının butceleri de kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Sureyya Sadi Bilgic, butcelerin kabul edilmesinin ardından, birleşimi, butcenin 6. tur goruşmelerini yapmak uzere saat 11.00'de toplanmak uzere kapattı.
"Milletin secilmiş vekillerine hakareti yakıştıramadım"
Ote yandan, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun Genel Kurulda konuşmasının ardından soz alan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluc, "Bu Meclis, sizin iktidar ici mevzi kazanmak icin surdurduğunuz mucadelenin şov alanı değildir. HDP secmeni adına bize yaptığınız butun hakaretleri, insanlık dışı soylemleri aynen iade ediyorum." dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Milletvekillerinin maaşlarını duşurelim ama sağlık teknikerlerini sisteme dahil edelim." ifadesini kullandı.
Kimsenin "niye şehir hastanesi yapıyorsunuz?" demediğini belirten Altay, "Ancak ben bunun parasını bilmeliyim." ifadesini kullandı. İcişleri Bakanı'nın "Meclis'i gerdiğini" iddia eden Altay, şunları kaydetti:
"Hukumetin, jandarmanın, polisimizin, silahlı kuvvetlerimizin terorle mucadelesinde Allah ayağına taş değdirmesin. Terorle mucadelede hukukun dışına cıkmak, teror orgutlerinin işine yarar. Hicbir hak talebi terorizme meşruiyet, teroriste masumiyet sağlamaz ama hicbir guvenlik kaygısı da temel hak ve ozgurluklerin gaspına gerekce oluşturmamalıdır. Kahraman Mehmetciğimizin dağda catıştığı, yaraladığı teror orgutu mensubuna sonra su icirdiğini ve yarasını sardığını biliyorum. Bu stratejiyi, bu insanlığı bırakıp milletin secilmiş vekillerine burada hakareti yakıştıramadığımı belirtmem lazım."
Goruşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM Başkanvekili Sureyya Sadi Bilgic, birleşimi saat 11.00'de toplanmak uzere kapattı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Alp Ozden