İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, "Teroriste 'terorist' diyoruz. Teror destekcisine 'terorist' diyoruz. İhbarcısına, İhbarcısına, işbirlikcisine, cocukları kandırıp dağa gonderen belediye başkanına terorist diyoruz, İmralı'daki devrik terorist başına 'terorist' diyoruz ve koltuğu icin birbirini yiyen Edirne'deki Demirtaş'a da, Karayılan'a da, tecavuzcu bir Bicirpinin Duran Kalkan'a da 'terorist' diyoruz" dedi.
Soylu, 2021 Merkezi Yonetim butce ve 2019 Kesin Hesap Kanun Teklifi goruşmeleri devam ediyor. İcişleri Bakanlığı ve bağlı kurumların butceleri uzerine İcişleri bakanı Suleyman Soylu sunum yaptı. Soylu, sozlerini başında dun bir şehit cenazesinde olduğunu hatırlatarak, "Biz Yuzbaşı Yasin'in, arkadaşlarımız da Uzman Cavuş Oğuzhan'ın cenazesindeydi. Gecen hafta da bir şehit cenazesindeydim. Hayatımda duyduğum belki de en asil cumleyi duydum. Eğildim, şehidin eşine baş sağlığı diledim, dedi ki: 'Bakanım, benim eşim işine hic gec kalmadı, nereye cağrıldıysa da gitti. Sayın Bakanım, şimdi Allah onu sevdi ve cağırdı, onun en yuce katına gitti'. Bu memleket niye hur biliyor musunuz, bu memleket niye bağımsız ve bu memleket niye ayakta? Asaletine, toprağının sadakatine, ulkesinin bolunmez butunluğune inanan, iman eden bu kadınlar ve bu insanlar sayesinde. Bu vesileyle, butun şehitlerimizi, gaza ehli butun gazilerimizin hepsinin huzurunda rahmetle, minnetle, şukranla; yaşayan gazilerimizin de sıhhat ve afiyetle hepsinin huzurunda eğiliyorum. Allah bizi onlara mahcup etmesin inşallah" ifadelerini kullandı.
Turkiye, bugun, Kızılelma yuruduklerini belirten Soylu, "Şunu arz etmek istiyorum: Bu Meclis kurulduğu gunden itibaren cok zor gunler yaşamıştır. Ozgurluğumuz, bağımsızlığımız ve demokrasimiz icin bu Meclis cok emek vermiştir. Dunyada bir kurtuluş savaşını bilfiil yonetmiş tek Meclis bizim Meclisimiz'dir. Her darbede, her cunta yonetiminde itibarı zedelenmek istedi bu Meclisin, siyaseti aşağılandı. En son 15 Temmuz'da hepimiz yaşadık, fiilen bombalandı. Oysa, bugun, tarihimizin en buyuk fırsatını yakaladık. Gazi Mustafa Kemal Ataturk'ten Menderes'e, Demirel'den Ozal'a, Turkeş'ten Erbakan'a, bu mucadelenin ızdırabını ceken tum devlet adamlarımızla beraber tırnaklarımızla kazıya kazıya Turkiye bu noktaya geldi. Bizi bir alana hapsetmeye calışanlara karşı, ilk kez sorunları onların sahasına yıkabilen bir Turkiye var. Urkmeyen, korkmayan, cekinmeyen, her meselenin adını koyabilen bir Turkiye var" şeklinde konuştu.
Soylu, İtalya'da Belediyelere kayyum atandığını hatırlatarak, "Teroriste 'terorist' diyoruz. Teror destekcisine 'terorist' diyoruz. İhbarcısına, İhbarcısına, işbirlikcisine, cocukları kandırıp dağa gonderen belediye başkanına terorist diyoruz, İmralı'daki devrik terorist başına 'terorist' diyoruz ve koltuğu icin birbirini yiyen Edirne'deki Demirtaş'a da, Karayılan'a da, tecavuzcu bir Bicirpinin Duran Kalkan'a da 'terorist' diyoruz. Hic merak etmeyin, biz iceride olan biten her şeyin farkındayız. Size soruyorum: Sabahtan beri Kandil'de elinize yazılıp verilmiş metinleri dinliyorum, Hic birinde Demirtaş'ın ismi gecmiyor. Ne oldu Demirtaş'ı acığa mı aldınız? Acığa mı aldınız Demirtaş'ı? PKK'nın haber ajansından cocuk kandırıp gibi yaptığınız duzmece haberler bize sokmez. PKK bağlantısından gorevden aldığımız belediye başkanlarına, bazı belediye başkanlarının daha koltuğuna oturmadan koşa koşa bu belediyelere gecmiş olsuna gitmesi, bizi Yunanistan'a şikayet etmesi, Avrupa'ya şikayet etmesi bize sokmez" dedi.
Soylu, hayatını kaybeden sivillerin fotoğraflarını gostererek, "Bu cocukların hesabını vereceksiniz. Bunlar işci. HDP'yi kriminalize eden PKK'nın kendisidir. Kurtler de, Aleviler de bu ulkenin cimentosudur" diye konuştu.
Doğdu ve Guneydoğu Anadolu bolgesine AK parti yatırımlarını anlatan Soylu, "Ohh, paralarınız teror orgutune gitmiyor, millete gitmiyor. 73 Belediye Başkanı 694 yıl hapis cezası aldı. Kapak olsun. Teror orgutun bu kış mağaralarda yalnız bırakmayacağız. Onlara surprizimiz var, onlar ecel teri dokturecek" ifadelerini kullandı. - ANKARA