HATAY'daki hayvanseverler sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besledi. İcişleri Bakanlığı'nca kısıtlamadan muaf tutulan hayvanseverler, sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu noktalarda besleme yaptı. Cadde ve sokaklarda gorevli polis ekipleri de, vatandaşlara yardım etti.
Koronavirus tedbirleri kapsamında sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını beslemek icin dışarı cıktığını soyleyen Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu başkanı Dr. Ufuk Bayraktar, kentin bircok ilcesindeki gonullu gruplarının sokak hayvanlarını beslediğini dile getirdi.

Pandemi doneminde sokak hayvanlarının beslenmesi konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Bayraktar, "Sağ olsun İcişleri Bakanlığımız, sokak hayvanlarını besleyecek olan hayvanseverleri kısıtlamadan muaf tuttu. Biz hayvanseverleri kısıtlamadan muaf tutan, can dostlarımızı unutmayan, İcişleri Bakanımız sayın Suleyman Soylu'ya cok cok teşekkur ediyoruz. Ben de bu muafiyetten yararlanarak, akşam sokağa cıktım ve gorduğum can dostlarımızı beslemek uzere yollardayım" dedi.'TABAKTA KALAN YEMEKLERİ COPE ATMAYIN'Sokakta gorev yapan polis ekiplerinin bu konuda cok duyarlı olduğunu, sıkıntı yaratmadığını, bilakis teşvik edip, teşekkur ettiğini soyleyen Bayraktar, "Sokak hayvanlarının sokağa cıkma kısıtlamasında yaşadıkları mağduriyet giderme adına, kısıtlamalar devam ettiği surece hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları olarak onların yanında olacağız. Biliyorsunuz kış mevsimindeyiz, havalar cok soğuk, mama alıp besleme yapamasak bile cok rica ediyorum herkesten, tabakta kalan yemekleri cope atmayın. Cope atmak yerine temiz kaplarda sokağın uygun bir yerine bırakırsak, sokak kopekleri ve sokak kedileri onları bulup yerler" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İzzet NAZLI