Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahce'nin Yeni Malatyaspor'a 3-0 mağlup olduğu mucadeleyi NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.
Sarı lacivertlilerin oyununu eleştiren Dilmen, "Fenerbahce evinde ilk kez ust uste 3 yenilgi aldı. Maşallah, tarihe gectik. Fenerbahce'de ust uste iceride 4 mağlubiyet kimse gormedi, yeni nesil hic gormedi. Malatyaspor'un tamamını ve teknik direktor Hamza hocayı kutlarım. Her turlu oyunu hak ettiler, eze eze kazandılar. Malatyaspor'da Semih Kaya, Kadıkoy'de kac mac oynadı, bu kadar rahat etmemiştir" ifadelerini kullandı.
[h=3]"BOYLE OLUNCA MI KARARLAR ALINMASI GEREKİYOR?"[/h]Rıdvan Dilmen, Fenerbahce Başkanı Ali Koc da "Sayın Ali Koc'a, sayın Emre Belozoğlu'na ve oyunculara mektup: Burası Fenerbahce Spor Kulubu. Riskin olabileceği ama kumarın olmayacağı bir kulup. Yıllar boyunca şampiyonluğun olmadığı zamanlar oldu, belki Ali Koc geldiğinde takım kume duşme potasında olduğunda dahi oyuncular mucadele ediyordu. Her gun geriye giden bir teknik direktor, her gun geriye giden bir futbol takımı. Diyelim Gaziantep'e gittin, bir 3 de orada yedin? Boyle olunca mı kararlar alınması gerekiyor?" diyerek eleştiride bulundu.
Rıdvan Dilmen'in diğer acıklamaları ise şu şekilde;
"Bu ligde şampiyonluk yarışının en onemli takımlarından biri Fenerbahce'dir ancak Ali Koc'un da konsantrasyonunun cok daha fazla olması lazım. Bir başkan takıma karışır mı diye konuşulur, karışır. Erol hocanın bir anlaşması mı var Pelkas'ı 70'de cıkaracak diye, 8'de 8 oldu."
"10 uzerinden hep 7'lik oyuncular olunca, siz eğitmen olacaksınız, nasıl verim alabiliriz diyeceksiniz. Teknik direktorluk sadece laktak testi, rakip analizi, şu kadar orta, bu lider, şu kume duşuyor falan değil. Goz var, nizam var. İlk hafta Gustavo'yu cıkarınca acaba ne yapacak dedim, iyi bir hamle yaptı ama her gecen gun oyuncuları kaybediyor. Gokhan'ı oynatarak kaybetti, olusu bile oynar diyor. Tisserand'a gelelim, Serdar Aziz ve Lemos ağzıyla kuş bile tutsa bu arkadaş oynayacak. Bir de oynarken, her mac sol stoper oynayacak ve teknik direktor olarak sen sağ stopere koyacaksın ve uzun suredir oynamayan Sadık'ı yanına koyacaksın."
[h=3]"BİRİNCİ SUCLU SİZLERSİNİZ"[/h]"Oyuncu duygusaldır, cocuk gibidir. Sosa hep lider oyuncuyken, sen aldın liderliği goturdun. Ne oldu, Sosa gitti. İster 35 olsun, ister 15 yaşında olsun, Pazartesi oynayacağını bilecek. Devrede oyuna giriyor, maca mı giriyorsun, yuruyuşe mi cıkıyorsun. Isınanlara bakıyorum, Novak kakara kikiri yapıyor, burası Fenerbahce! Emre Belozoğlu, Ali bey, siz hangi takımda oynadığını anlatamadıysanız, birinci suclu sizlersiniz."
[h=3]"F.BAHCE HOCASI BOYLE OLMAZ"[/h]"Erol hocanın verdiği demec, 11 macta 23 puan verseler kabul etmez miydiniz? Fenerbahce hocası boyle olmaz, ben kabul etmiyorum, sen et! Oyle diyorsan, demek ki bu macları normal karşılıyorsun. Bunu bir başarı olarak gosteriyor. Erol hoca kadar bu oyuncuların da hizaya getirilmesi lazım! Ne anlıyorsunuz, anlayın. Burası Fenerbahce, tıkır tıkır maaşınızı alıyorsunuz. Bu kadar isteksiz oyuncular... Ozel hayatınız mı kotu, iyi mi calışmıyorsunuz? Teknik direktorunuz zaten hala Anadolu takımı hocası kafasında, başından sonuna kadar sıkıntı var.
[h=3]"PERFORMANSI GERİ GOTUREN EROL BULUT VE YONETİMDİR"[/h]"Fenerbahce'nin performansını geri goturen Erol Bulut ve yonetimdir. Gokhan kotuye gidiyor, Caner kotuye gidiyor, Tisserand bomba, Gustavo'nun Beşiktaş macında yuruyecek hali yoktu. Oyuncunun coşkusu da gidiyor. Ozan'ın son haftalarına bakalım, Cisse'ye bakalım. Soldaki Thiam et mi, balık mı? Bir tane ısıran adam var Pelkas, o da oyundan cıkıyor. İşin tuhaf tarafı, o da cıkacağını biliyor"
[h=3]"SOSA'YI KAPTAN YAPIN"[/h]"Fenerbahce'de oyuncular ortalama oyuncular, oyle buyuk yıldız falan değiller; 6,5-7. Sosa ve Pelkas'a soyleyeceksin, 'Kardeşim, ben burada olduğum surece sizi oyundan cıkarmayacağım, siz benim saha ici antrenorumsunuz' derim. Bu olmazsa, olmaz. Ver Sosa'ya kaptanlığı, ver ve yeniden eski guvenini kazandır."
[h=3]"TARİHE GECTİN İŞTE, OVUN"[/h]"25 kişiyi gonderemeyeceğin icin antrenoru mu gonderirsin yoksa oyuncularla ilgili bir yaptırım mı yaparsın bilemem. Ama tarihe gectin işte, ovun."