Yunanistan unsurlarınca, Aydın'ın Didim ilcesi ve Muğla'nın Bodrum ilcesi acıklarında Turk karasularına suruklenmeye bırakılarak olume terk edilen gocmenleri, Turk Sahil Guvenlik ekipleri kurtarırken, gocmenlerin darp edilerek işkenceye maruz kaldığı belirlendi.
[h=3]BATMAK UZERE OLAN SALDAKİ 17 KİŞİ KURTARILDI[/h]İcişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı acıklamaya gore; gecen 6 Aralık'ta akşam saatlerinde Aydın'ın Didim ilcesi Tekağac Burnu acıklarında, Yunanistan unsurlarınca Turk karasularına suruklenmeye bırakılan yarı batık haldeki can salının icinde bir grup duzensiz gocmen bulunduğu bilgisinin alındı. Bunun uzerine bolgeye yakın balıkcı teknesi ile koordine kurularak arama kurtarma calışması başlatıldı. Turk Sahil Guvenlik ekipleri, bolgeye ulaşarak batmak uzere olan salda bulunan kadın ve cocuklardan oluşan 17 kişilik duzensiz gocmeni kurtardı.
[h=3]YUNAN UNSURLARI GOSMENLERİ TURK KARASULARINA İTTİ[/h]Gocmenler, Sahil Guvenlik botu ile Didim Limanı'na cıkarıldı. Gocmenlerin, Bulamac Adası'nda 2 gun boyunca mahsur kaldıkları, Yunanistan unsurlarınca ada uzerinde yakalanarak kadın ve cocuklar ayrı, erkekler ayrı olmak uzere iki grup halinde Yunan Sahil Guvenlik gemisine bindirildikleri oğrenildi. Ayrıca, erkeklerin darp edilerek gemide tutulduğu, kadın ve cocukların ise can salı icinde Turk karasularına suruklenmeye terk edildiği oğrenildi.
[h=3]GOCMENLER DARP EDİLDİ[/h]8 Aralık'ta ise yine akşam saatlerinde Bodrum Yalıkavak acıklarında Yunanistan unsurlarınca Turk karasularına suruklenmeye bırakılan iki can salı icinde toplam 11 duzensiz gocmen kurtarıldı. Gocmenlerin, 6 Aralık'ta kadın ve cocuklardan ayrılan erkek gocmen grubu olduğu anlaşıldı. Ağır şekilde darp edildikleri, vucutlarında yara izleri olduğu gorulen gocmenler, ifadelerinde paralarına, cep telefonlarına ve diğer değerli eşyalarına el konulduğunu soyledi. Gocmenler, hastanede tedavi altına alındı.